4 motive pentru a calatori doar cu bagajul de mana

V-ati gandit ca este intotdeauna mai avantajos sa calatoriti doar cu bagajul de mana? Atunci cand intreprindeti o scurta calatorie de afaceri sau mergeti intr-un city break este mai profitabil sa calatoriti doar cu bagajul de mana. Mai ales daca zburati cu o companie aeriana low cost!

 
 
Cand sa luati in calcul doar bagajul de mana? 

 

Cand planuiti o calatorie de 2 sau cel mult 3 nopti este mai bine sa va faceti un bagaj usor si putin voluminos, care sa includa doar strictul necesar pentru a face fata cu brio unei intalniri de afaceri sau pentru a va simti confortabil intr-un city break.

Daca zburati cu o companie low cost, inseamna ca ati dorit un zbor mai ieftin. Insa pe acest tip de curse, pretul initial include doar bagajul de mana, pentru cel de cala trebuind achitata o suma suplimentara care, in anumite cazuri, poate constitui un procent important din tariful zborului.

De ce sa calatoriti doar cu bagajul de mana?

 

Mai putini bani

 

Toate companiile low cost (si chiar si anumite linii aeriene legacy) percep un tarif suplimentar pentru bagajul de cala. Astfel, un bagaj de cala de 23 kg poate fi taxat cu pana la 60€, iar unul de 32 kg cu pana la 80€, daca ati achizitionat acest serviciu in timpul procesului de rezervare. Daca ati amanat-o pe ziua plecarii, in aeroport, puteti sa va asteptati la tarife semnificativ mai mari.

Deoarece aveti un bagaj usor, odata ajunsi in destinatie veti putea utiliza transportul in comun pentru transferul la hotel, in locul unui taxi care este aproape intotdeauna mai scump. In plus, un bagaj mic va va “pazi” si de tentatia de a cumpara lucruri mari, scumpe si care, evident, ar incapea doar intr-un bagaj de cala, care presupune alte cheltuieli.

Mai putin stres

 

Doar cu bagajul de mana veti fi mai linistit. Nu va veti mai face griji ca bagajul a fost ratacit de compania de handling din aeroport, ca noul troller va fi distrus in mai putin de un an de la achizitie sau ca va veti chinui cu caratul unei valize voluminoase. Evident, va veti putea misca mai repede si mai relaxat, chiar si in locurile cele mai aglomerate dintr-un oras.

Mai sigur

 

Un bagaj mai mic este mai usor de mentinut in raza vizuala si mai greu de uitat, deoarece suntem obisnuiti sa avem zilnic la noi bagaje mici si nu trolere uriase. De asemenea, un bagaj mic atrage mai greu atentia unor ochi curiosi, spre deosebire de un bagaj voluminos.

Mai putin timp

 

Bagajul de mana va ajuta sa petreceti mai putin timp in aeroport. La imbarcare, daca faceti check-in online, va veti putea indrepta direct spre controlul de securitate. La debarcare nu veti mai astepta la banda pentru bagaje, ci veti lua primul taxi sau veti gasi loc in metrou. De asemenea, veti cheltui mai putin timp facand bagajul, cautand lucruri in troler si, nu in ultimul, rand imbracandu-va.

Cere o oferta!