Pasiunea pentru gastronomia dominicana si pentru specialitatile culinare poate fi valorificata la cel mai inalt nivel in aceasta tara, pentru ca exista sansa de a incerca fuziunea de gusturi si arome noi si de a descoperi secretele culturii locale, un amalgam interesant de influente spaniole, africane si indigene. Folosirea ingredientelor si produselor naturale arata stilul de viata al locuitorilor, dar si inclinatia acestora catre bucataria traditionala, simpla, denumita comida criolla. In restaurantele din Punta Cana iti vei surprinde simturile si papilele gustative cu cele mai savuroase feluri de mancare. Iata cateva dintre acestea:
La Yola recreeaza magia povestilor din Caraibe prin design-ul sau in stil barca, ce ofera vederi panoramice asupra portului si marii. Construit pe o barca de transport maritim, restaurantul este locul ideal pentru cei care cauta un decor mai putin conventional si experiente autentice. Mai mult decat atat, este un cadru excelent pentru a sarbatori ziua de nastere sau a petrece o seara romantica in doi. Castigator al certificatului de Excelenta Trip Advisor din 2013 si al premiului AAA Three Diamond, La Yola este specializat in bucatarie mediteraneana, cu un accent deosebit pe fructele de mare. Meniul divers si bogat, variaza de la mancarurile pe baza de caracatita, gatita in stil galician, la prajitura cu crab, quesadilla de scoici, homari tropicali la cuptor sau fajitas de vita cu mango.
Jellyfish este unul dintre cele mai populare restaurante din Punta Cana in randul turistilor care viziteaza aceasta zona a Republicii Dominicane. Dupa cum sugereaza si numele sau, restaurantul ofera o selectie de preparate internationale si mancaruri din peste proaspat si crustacee, intr-o locatie pitoreasca, la preturi rezonabile. Acest restaurant romantic este o atractie minunata pentru cuplurile de indragostiti care intentioneaza sa isi lege destinele in Punta Cana.
O calatorie in Republica Dominicana nu ar fi completa fara un tur culinar al tarii si al regiunii Caraibelor. Carbon Caribbean Cuisine, un mic restaurant ascuns in cartierul infloritor din Punta Cana, ofera oaspetilor sai exotismul si secretele bucatariei dominicane, cubaneze, jamaicane si portoricane. Este un refugiu senzorial dorit de toti cei care vor sa vada ce se afla dincolo de plajele tropicale si de marea de turcoaz, pentru a simti in profunzime experienta pur caraibiana. Meniul sau este definit de mixul captivant de preparate traditionale din Caraibe, precum fasolea neagra cu orez, puiul jamaican si tocana dominicana facuta din creveti.
Daca esti in cautarea gustului mexican, Los Gallos este restaurantul potrivit pentru a-ti satisface pofta de sosurile clasice! Locatia este celebra pentru mancarurile delicioase, serviciile excelente si gama complexa de aperitive. Meniul sau este un deliciu pentru oricine are un apetit crescut fata de delicatesele bucatariei mexicane, cum ar fi tacosul, fajitas, tamalul de pui cu tequila, supele cu tortilla, placinta de curcan si friptura de tampiqueña cu emulsie de chili.
Rafinata si cu reputatia solida de a fi cea mai apreciata patiserie din Punta Cana, Las Lenas constituie un popas obligatoriu pentru impatimitii dulciurilor sofisticate. Deschisa in 1998 ca mica cafenea si brutarie pentru comunitatea locala, Las Lenas a devenit rapid un punct de referinta pentru scena gastronomica din Punta Cana, dar si un loc al intalnirilor. Renumita pentru cafeaua aromata si tare, dar si pentru torturile de nunta, Las Lenas serveste mic dejun traditional, sandwich-uri, inclusiv o lista lunga de produse de patiserie tentante, de la pateuri, tarte, placinte, gogosi, pana la retete locale.
Castigator al premiului Alegerea Calatorului, acordat de Trip Advisor in anul 2013, acest restaurant este o necesitate absoluta pentru vizitatorii care tanjesc dupa mancarurile ce poarta semnatura bucatarului, inclusiv dupa rafinamentul exotic. Condus de Martin Berasategui, detinatorul unui numar de sapte stele Michelin si unul dintre cei mai admirati bucatari internationali din lume, restaurantul garanteaza o experienta culinara traita la rang superior si seri de neuitat. Vedeta restaurantului este bucataria spaniola, oaspetii avand ocazia de a alege dintre masa a la carte si degustarea completa a meniului, la care se adauga ingredientele proaspat obtinute si prezentarea spectaculoasa a acestora.
Amplasat in mijlocul naturii si inramat de apusuri de soare fermecatoare, restaurantul Lorenzillo’s transforma orice intalnire intr-un motiv de sarbatoare. Este una dintre cele mai mari casute plutitoare din Caraibe care are un acoperis de stuf din frunze uscate de palmier. Indiferent daca te decizi sa stai in sala mare sau pe una din numeroasele terase in aer liber, te vei bucura de un ospat pe cinste si de gustul homarului pregatit la aburi sau gratar, acompaniat de bauturile spirtoase, vinurile si cocktail-urile de renume. The Plantation Table este o masa privata cu servicii exclusiviste, dedicata oaspetilor care vor sa se simta cu adevarati speciali.