Oferte vacanta Antalya, Turcia

 
 
Antalya este un oras situat pe Coasta Mediteraneana din Sud-Vestul Turciei. In 2011 a fost declarat al treilea cel mai vizitat oras din lume, surclasand astfel New York. Antalya este considerata cea mai importanta statiune internatioanala de pe coasta Turciei.
 
 
 
 
Istoric
In cadrul Imperiului Bizantin, Antalya a fost unul dintre orasele principale. La inceputul secolului al XIII-lea a fost cucerita de turcii Seljuk, iar ulterior de catre otomani.
In secolul XX, populatia din Antalya a crescut pe masura ce turcii din Caucaz și Balcani se mutau in Anatolia. Prin 1911, s-a transformat intr-un oras de aproximativ 25.000 de oameni, printre care se regaseau multi crestini si evrei care traiesc, insa, in cartiere separate. Negustorii crestini traiesc intr-un sfert din oras cunoscut sub numele de Mina, inconjurat de un zid. De asemenea, grecii si evreii locuiesc in cartiere separate inconjurate si ele de ziduri, iar in orasul principal traiesc musulmanii. In jurul intregului oras, cu toate cartierele sale, exista un alt zid de aparare, ce mai tarziu se va transforma in pricipala atractie a Antalyei.
Orasul a fost ocupat de catre italieni de la sfarsitul Primului Razboi Mondial pana la formarea Republicii Turcia, in 1923. O dezvoltare fara precedent a avut loc in 1970, cand Antalya a fost transformata dintr-un oras pastoral intr-una dintre cele mai mari zone metropolitane ale Turciei. O mare partea a dezvoltarii Antalyaei a fost datorita turismului, care s-a extins considerabil in secolul XXI.
 
 
 
 
Cai de acces
Principalele variante de transport catre Antalya sunt avionul si masina. Varianta maritima este inca in dezvoltare. Principala poarta aeriana care face posibile zborurile catre si din Antalya este Aeroportul International Antalya, situat la 13 km Nord-Est de centrul orasului. Aeroportul a fost construit pentru a putea primi milioanele de pasageri ce zboara catre Antalya, pentru a se bucura de plajele mediteraneene ale Turciei din timpul verii. 
 
 
 
 
Atractii turistice
Pe stradutele pietruite si inguste din Centrul Vechi al Antalyei, se gasesc casele istorice otomane. Cu ale sale baruri, hoteluri, cluburi, restaurante si zone comerciale, Antalya a fost refacuta astfel incat sa pastreze cat mai mult din caracterul istoric. 
Cumhuriyet Square, piața principala a orasului, este locul pentru expoziții temporare in aer liber și spectacole. Orașul are, de asemenea, situri arheologice cu urme elenistice, romane, bizantine, otomane precum si arhitectura Seljuk. Hotelurile de lux internationale se gasesc de-a lungul coastei de deasupra plajelor Konyaalti si Lara.
 
 
 
 
Pe langa deja celebrele plaje, in Antalya exista mai multe moschei, biserici si bai turcesti (hamams) ce se pot vizita. In egala masura, portul Kaleici, inconjurat de zidurile orasului, este cea mai veche parte a Antalyei. In portul Kaleici se pot intalni multe case istorice cu arhitectura turca sau greaca. Portul este considerat centrul istoric al orasului.
Alta atractie turistica ar mai fi moscheea Kesik Minare care, initial, a fost un templu roman transformat intr-o biserica bizantina, iar in final a fost transformata intr-o moschee. Tot o atractie turistica este si moscheea Yivli Minare, care a fost construita de catre turcii Seljuk si decorata cu albastru inchis si placi de gresie turcoaz.
 
 
 
 
Pe langa multitudinea de monumente, moschei, sit-uri arheologice, in Antalya se pot vizita si muzee precum si parcuri. Amintim aici, parcul Karaalioglu, unul dintre cele mai mari din oras. Acesta se afla la sud de Kaleici in centrul orasului, unde se poate ajunge usor pe jos sau cu tramvaiul.
In parcul Karaalioglu se gaseste biroul primarului, Teatrul Municipal, fortareata straveche Hidirlik Tower cu vedere la Portul Roman si poate fi admirata panorama stancilor si a intinderii albastre nemarginite ale golfului Antalya.
 

Formular cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

De unde pleci?

Pachete Antalya, Turcia
City Break title City Break subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Cere o oferta!