Aqaba Marine Park | Iordania

Povesti acvatice iordaniene

 
Situri arheologice, desert ruginiu, temple, aventuri nocturne si senzatii extreme. Iordania este tara experientelor si amintirilor senzationale. Din Aqaba pana in Wadi Rum, Iordania te va purta prin povesti fermecatoare despre civilizatii si culturi antice ce te vor incarca cu emotii puternice. 
 
Aqaba Marine Park este alegerea potrivita atunci cand vrei sa descoperi lumea subacvatica a Iordaniei. Este una dintre cele mai mari rezervatii marine din Marea Rosie si a fost creata pentru a proteja ecosistemele marine unice din aceasta zona si pentru a promova conservatia si educatia ecologica. 
 

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Inotand cu pestii - Aqaba Marine Park

Parc marin Aqaba
Parc marin Aqaba

Descopera lumea acvatica a Iordaniei, intalneste-te cu peste 1000 de specii de pesti si inoata printre cele mai incantatoare formatiuni de corali. Aqaba Marine Park ofera o multitudine de zone de snorkeling, usor accesibile, cu adancimi diferite pentru a explora lumea subacvatica cu multimile sale de specii marine. Daca esti incepator, Parcul Marin ofera zone cu adancimi mici, aproape de plaja, cum ar fi zona recifului de corali, iar daca doresti o experienta mai intensa, la adancimi mari, zona Wreck este varianta ideala. De asemenea, Aqaba Marine Park te asteapta chiar si pentru scufundari. Inoata cu broastele testoase si delfinii, invadeaza casa organismelor marine, studiaza-le pana la cele mai mici detalii si bucura-te de un curcubeu acvatic fermecator.

Aqaba Marine Park - Viata marina conteaza

Lume acvatica aqaba
Lume acvatica Aqaba

Aqaba Marine Park are ca misiune principala protejarea biodiversitatii marine. Printr-un sistem de management bazat pe stiiinta, parcul marin monitorizeaza si gestioneaza serios activitatile umane din zone, in scopul protejarii ecosistemelor si organismelor marine. Gestionarea sau stabilirea zonelor de protectie si conservare reprezinta strategia aplicata pentru protejarea vietii marine. Astfel, vei intalni zone de protectie stricta, unde anumite activitati le sunt interzise oamenilor sau se permit numai cu aplicarea unor reguli foarte stricte. Totodata, au fost implementate programe specifice pentru conservarea speciilor vulnerabile si amenintate, cum ar fi broastele testoase sau dugongii sau programe de constientizare si educationale prin care turistii pot afla despre importanta conservarii si protejarii mediului marin. 

Ce trebuie sa ai in vedere cand ajungi la Aqaba Maine Park?

Program de functionare
Aqaba Marine Park isi asteapta vizitatorii tot timpul anului, programul de activitate fiind zilnic, de dimineata pana seara, asa ca ai timp suficient pentru a descoperi lumea acvatica a apelor iordaniene. Orele de varf sunt dupa amiaza, de obicei, intre orele 15:00-16:00, iar intrarea pe plaja este gratuita pentru ca tu sa te poti bucura de tot ceea ce parcul marin ofera: snorkeling, scufundari, excursii cu barca sau camping.
Siguranta
Siguranta este o prioritate in Aqaba Marine Park, asa ca este necesar sa respecti regulile si instructiunile personalului parcului. Fiind preocupat de conservarea si protejarea organismelor acvatice, parcul marin detine cateva reguli stricte privind anumite activitati, astfel ca trebuie sa eviti comportamentele riscante si sa tii cont de masurile de protectie impuse. De asemenea, daca ai in plan scufundari sau plimbari pe apele Marii Rosii, trebuie sa fii atent la conditiile de vreme si de navigatie.
Facilitati

Exploreaza paradisul Marii Rosii in toata splendoarea sa. Parcul Marin din Aqaba ofera o varietate de atractii si facilitati, inclusiv zona de plaja pentru a te relaxa sub razele soarelui iordanian, centre de scufundari sau snorkeling pentru experiente acvatice fermecatoare, excursii cu barca, precum si magazine si restaurante. Mai mult de atat, exista si o zona speciala pentru copii, cu tobogane si altre atractii. Iordania isi incanta de fiecare data turistii, de la mic la mare, cu atractiile sale uluitoare si unice.

Preturi
Majoritatea tarifelor atractiilor turistice variaza in functie de perioada sezonului. In sezonul de varf veti gasi preturi accesibile, iar in perioadele mai putin agreate de turisti, preturi mult mai ridicate. Asa se intampla si in Aqaba Park Marine, unde preturile biletelor variaza in functie de sezonul turistic, dar si de varsta. De obicei, se ofera reduceri pentru grupuri mari, dar si pentru copii. 
Abonare Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte la preturi speciale

Cere o oferta!