Lorem ipsum
Suspendisse erat elit, volutpat id eros et, placerat convallis nulla.
from 799

Atractii turistice in Insula Skopelos - Grecia

 

ORASUL SKOPELOS

 

Construit pe marginea unui mic golf, orasul Skopelos are cate ceva pentru fiecare: colturi uitate si linistite, cu privelisti superbe; biserici mici, din timpuri imemoriale; sau taverne si baruri zgomotoase si animate pana tarziu in noapte. Aceasta este capitala Insulei Skopelos, amplasata in partea de est.

Un oras pitoresc, o vacanta de poveste

Skopelos este unic in Grecia deoarece conserva cu rigurozitate arhitectura traditionala: strazi pietruite inguste, pline cu ghivece cu flori colorate, urca serpuit dealul din spatele golfului, lasand de-o parte si de alta case albe cu acoperisuri din ardezie sau tigla rosie. In cea mai mare parte a sa, orasul este inchis masinilor, astfel ca turistii pot expora strazile sau vizita bisericile si ruinele cetatii venetiene la pas.

Este greu sa treceti cu vederea bisericile de un alb imaculat, chiar daca unele sunt ingramadite intre case. Bineinteles, cea mai faimoasa atractie este biserica Agios Athanasios, vizibila si din extremitatea dreapta a portului.

Zona portuara este mult mai agitata: aici vin si pleaca yachturi, feriboturi, barci de pescuit si mici nave de agrement. De-a lungul apei sunt insirate cafenele, taverne si baruri, la umbra platanilor si a duzilor. Tot aici sunt si cele mai multe magazine de suveniruri, arta populara si bijuterii din oras.

Orasul are propria plaja, la 10 minute de mers pe jos de port. In drum spre plaja, turistii care vor sa descopere intreaga insula pot inchiria si masini, de la cateva firme care se gasesc pe partea dreapta a drumului.

Cere o oferta!