De ce iubim Bucuresti

Descriere destinatie

Daca Bucurestiul este numit si Micul Paris, cu siguranta ca exista si motive in acest sens, fiind una dintre capitalale europene cele mai accesibile din toate punctele de vedere. Cladiri istorice, frumoase, monumente, muzee, un centru vechi plin de viata, Bucurestiul le are pe toate si pare ca se afla intr-o continua dezvoltare, astfel ca la fiecare pas se gaseste cate o constructie impresionanta. De asemenea, capitala este faimoasa in toata lumea pentru ca gazduieste a doua cea mai mare cladire dupa Pentagon, Palatul Parlamentului, oferind in acelasi timp si o multime de activitati, institutii educationale, centre culturale sau zone de recreatie pentru localnici si vizitatori.

Top atractii turistice

Palatul Parlamentului
Un adevarat simbol al Romaniei, aceasta cladire colosala este situata in inima capitalei atat din punct de vedere istoric, cat si geografic. Ridicata pe vremea regimului comunist, cladirea se remarca prin sali uriase decorate generos cu sculpturi impresionante, picturi, tavane cu detalii complexe si multe altele, care starnesc atractia vizitatorilor. 

Ateneul Roman
Aceasta sala reprezinta una dintre principalele atractii ale Bucurestiului, fiind gazduita intr-o cladire construita in stil neoclasic, cu cateva atingeri romantice, iar aici are loc anual festivalul international de muzica George Enescu. Capacitatea este de 600 de locuri, la care se adauga in 52 de scaune la loja.

Palatul Cotroceni
Cunoscut ca fiind resedinta presedintelui Romaniei, palatul Cotroceni gazduieste si un muzeu, cladirea fiind construita de catre Serban Cantacuzino intre anii 1679 si 1681 in stilul baroc, care domina Europa in acea perioada. Mii de povesti sunt expuse de camerele, anexele, gradinile, camele regale, turnul, capela, pavilioanele sau cramele, fiind un loc pe care nici un pasionat de istorie nu ar trebui sa il rateze. De asemenea, Muzeul National Cotroceni si-a propus sa promoveze bogatiile Bucurestiului prin diferite programe inedite si o serie de spectacole gazduite aici, fiind atrasi curiosi din toate colturile tarii si nu numai.

Cere o oferta!