De ce iubim Constanta

Localizare:
Constanta se afla pe coasta Marii Negre, in sudul Dobrogei. Este cel mai mare port al Romaniei, iar in timpul verii este un oras turistic.

Istoric:
Constanta a fost fondat in urma colonizarii grecesti a Pontului Euxin de catre colonisti greci din Milet in secolele VII-V î. Ch, sub numele de Tomis. Tomisul epocii romano-bizantine este un important centru religios crestin, crestinism cu origine apostolica datorat Sfantului apostol Andrei. In aceasta perioada, confruntata cu numeroase invazii barbare, (hunii, slavii, bulgarii, pecenegii, cumanii, tatarii si turcii), portul Tomis este numit in izvoarele bizantine si italiene Constantia, denumire data de Constantin cel Mare (274-337) în onoarea surorii sale Constantia. In urma Razboiului de independenta din 1877-1878, la Congresul de la Berlin, provincia dintre Dunare si Marea Neagra a revenit Romaniei. Prin aceasta a inceput dezvoltarea urbanistica a Constantei si a Dobrogei in general.

Cai de acces:
Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta este la 20 km nord-vest de oras. Exista un autobuz care face legatura cu orasul de citeva ori pe zi.
Constanta este conectata prin calea ferata de restul oraselor din tara. Exista in plin sezon 5 trenuri din Bucuresti durata calatoriei pana la Constanta fiind de aproximativ 3 ore.
Cea mai usoara cale este cu masina prin Bucuresti pe autostrada A2. Exista o taxa de 11 ron pentru traversarea podului.

Atractii turistice:
Cazinoul –s-a deschis in 1911 si a fost construit in stilul Art Nouveau. Din pacate in zilele noastre se afla in decadere.
Statuia lui Ovidiu – creata in 1887 de catre Ettore Ferrari.

Cultura:
Muzeul national de Arheologie – are o colectie impresionanta de piese din perioada romana si greaca.
Muzeul Marinei – aici gasesti zeci de modele ale navelor marinei Romane, ancore, instrumente pentru navigatie, arme si documente.
Aquarium – 100 de specii de animale marine aflate in 57 de bazine mari.

Unde mancam:
Restaurantul La Protap iti ofera preparate traditionale cu specific romanesc si pescaresc. In meniu vei gasi si preparate din bucataria interntionala si preparate din vanat.
Restaurantul La Scoica este unul dintre cele mai populare restaurante din Constanta. Deschis pana la orele tarzii ale diminetii, restaurantul este frecventat atat de turistii, cat si de localnici. Mancarea este foarte buna si variata. In meniu vei gasi pizza, paste, peste si fructe de mare, prepaparate din carne, supe, deserturi si bauturi
Restaurantul On Plonge este unul dintre cele mai populare restaurante din Constanta. Beneficiaza de o amplasare ideala, in portul Tomis. Restaurantul se adreseaza in special iubitorilor de peste si fructe de mare, insa in meniu vei gasi si alte preparate.

Unde ne cazam:
Hotel Voila - hotel de 3 stele pentru oameni de afaceri si turisti aflat la 100m de piata Ovidiu. A fost inaugurat in 2006 si ofera servicii de calitate si liniste.
Hotel Dali - Amplasat in centrul orasului Constanta, pe malul Marii Negre, in apropiere de plaja Modern (25m), Hotelul Dali este locul ideal atat pentru afaceri cat si pentru relaxare. Este un hotel modern, rafinat, cu camere spatioase, majoritatea cu vedere la mare, care ofera, nu numai, servicii complete de cea mai buna calitate ci si o atmosfera speciala, un sentiment de prietenie si armonie.
Hotel Royal - bucurandu-se de o frumoasă locatie in statiunea de vara Constanta, pe litoralul Marii Negre, Hotelul Royal Constanta ofera o combinatie unica de interioare confortabile si un design sofisticat, elegant.
Proprietatea se afla la 2 km de plaja, dar chiar langa hotel exista o statie de autobuz cu care puteti ajunge la plaja in 10 minute. La doar 5-10 minute de mers pe jos de la Hotelul Royal, puteti vizita orasul vechi Constanta si un parc de distractii cu pinguini.

Preturile specifice localitatii: 
-  o apa minera este 3 ron;
- o cafea 5 ron;
- un meniul ziei 16 ron.

In perioada de iarna nu exista variante de zbor catre Constanta din Romania. Vara compania aeriana CarpatAir ofera un zbor direct din Timisoara catre Constanta.

Cere o oferta!