De ce iubim Oradea

Cai de acces:
Exista un aeroport in Oradea care face legatura cu capital Bucuresti cu un zbor direct de mai multe ori pe zi.

Zbori la Oradea? Afla mai multe:
Orasul Oradea este situat in nord–vestul României, la 12 km de granita cu Ungaria, fiind traversat de raul Crisul Repede. Prin asezarea sa in spatiul geografic romanesc, Oradea este una dintre principalele porti de intrare in tara la frontiera de vest a Romaniei.
Prima mentionare documentara a toponimului Oradea (Varadinum) apare la 1113 intr-o diploma a abatiei benedictine din Zobor, in care este mentionat numele episcopului Syxtus Varadiensis si al comitelui Saul de Bychar. Oradea apare in documente ca oras (civitas Varadiensis) la 1374. Asa cum o dovedeste intreaga sa istorie, orasul Oradea nu este rezultatul unei intemeieri, ci al unei indelungate evolutii, punctata de succesiunea unor evenimente ce i-au favorizat dezvoltarea sau, dimpotriva, i-au franat-o. Ca oras, Oradea s-a format in timp, parcurgand diferite etape, de la faza asezarilor grupate in jurul cetatii, fiecare avand o administratie proprie, la orasul unificat, ajungand apoi, iarasi, la separarea acestora pentru ca reuniunea definitiva sa se realizeze abia la mijlocul veacului al XIX-lea. Oradea mai este denumita si “orasul baroc” datorita multelor cladiri din perioada 1784-1790.
 
Ce vizitam:
Biserica Ortodoxa (Biserica cu Luna) 
In turn se afla montat un mecanism care pune in miscare o sfera reprezentand Luna. Mecanismul executat in anul 1793 de catre ceasornicarul Georg Rueppe arata fazele lunii, motiv pentru care biserica este cunoscuta sub denumirea de Biserica cu Luna. Mecanismul este si acum in stare de functionare.
Sirul Canonicilor:
Reprezinta un monument de arhitectura baroca in Oradea. Este compus din 57 de arcade care constituie un coridor lung de peste 250 de metri unind 10 cladiri. 
Palatul Vulturul Negru
Motivul central il reprezinta un corp iesit, impartit in doua registre, care se termina in atic trilobat, avand un vitraliu in timpan. Vitraliul cu vulturul negru, devenit o emblema a ansamblului, a fost executat in 1909, in atelierul oradean Neumann K. Palatul Vulturul Negru reprezinta cea mai importanta cladire a stilului sau, din Oradea. Cladirea este multifunctionala, cuprinzand, la vremea inaugurarii, cazino, hotel, birouri, restaurant, grupate in trei corpuri asimetrice.
Cetatea Oradea
Cetatea Oradea, in felul in care se prezinta si astazi - pentagonala, cu bastioane pe colturi si sant cu apa - a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecti italieni, ramanand cea mai bine pastrata cetate in stil renascist italian din Europa centrala. 
Turnul Primariei si Teatrul de Stat sunt de asemenea doua obiective pe care ar fi pacat sa le ratati.

Unde ne cazam:
Hotelul Double Tree by Hilton Oradea include o sala de fitness, o piscina interioara, un centru spa si de wellness si o baie de aburi. Acesta este situat langa Parcul Ion C. Bratianu, pe malurile raului Crisul Repede. De la 35 euro / pers / noapte.
Hotelul Ramada Oradea este situat la 5 minute de mers cu masina de centrul orasului Oradea. Acesta ofera camere elegante si moderne cu acces Wi-Fi gratuit, parcare gratuita si acces gratuit la sauna si la sala de fitness. De la 30 euro / pers / noapte.
Hotelul Scorilo se afla in Oradea, vizavi de Parcul Petofi Sandor. Resedinta are o gradina frumoasa, cu o cascada si ofera camere cu aer conditionat, cu TV prin cablu. De la 22 euro / pers / noapte.
 
Unde mancam:
Graf
Graf este cu siguranta cel mai bun restaurant din vestul tarii cu ambianta decontractanta si o atmosfera intima. Experiente culinare unice, evenimente gastronomice in perfecta armonie cu vinurile casei.Este un restaurant pentru client pretentiosi.
Hanul Pescarilor
Restaurant cu specific romanesc si unguresc, cu portii de mancare generoase, servicii de forte buna calitate si atmosfera rustica ce te va face sa uiti de stresul zilei cotidiene.
Corsarul
Restaurant cu specific Italian.

Cere o oferta!