De ce iubim Sibiu

Localizare si istoric:
Sibiu este cel mai mare municipiu al judetului cu acelasi nume, localizat in sudul Transilvaniei, in depresiunea Sibiului,  fiind un oras cultural si economic. In anul 2007 Sibiu a fost Capitala Culturala Europeana datorita dezvoltarii sale economice si culturale infloritoare.

Sibiu a fost centru al coloniilor sasesti, azi fiind orasul cu cele mai mari investitii straine. Cu multi ani in urma, Sibiu era cunoscut sub denumirea de Cibinium si a fost fondat de catre colonistii sasi, iar din anul 1223 a purtat denumirea de Hermannstadt. In Secolul XIV, Sibiu a cunoscut o mare dezvoltare, devenind un important centru de comert si o mare cetate germana din zona Transilvaniei. Oras a fost declarat in anul 1366.

Pana in anii ’30 limba materna a Sibiului era germana, vorbita de aproximativ 50% dintre locuitorii orasului.
In anul 1692 Sibiu a devenit capitala Transilvaniei, cunoscand o perioada infloritoare, tot atunci construindu-se si Palatul Bruckenthal si Biserica Romano–Catolica. Datorita perioadei comuniste, populatia saseasca s-a diminuat foarte mult, acestia emigrand in Germania. In anul 1989 Sibiu a fost cel de-al doilea oras care a participat la Revolutia din 1989.
 
Atractii turistice si cultura:
Sibiu este unul dintre cele mai vizitate orase ale tarii. In anul 2007, alaturi de Luxemburg, Sibiu a fost Capitala Europeana a culturii.
Centrul istoric al orasului a fost inscris in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cel mai bine pastrate din tara. In Sibiu merita vizitate muzeele de pictura, cu colectii de arta, antropologie, arheologie, istorie si  biserici fortificate
Imprejurimile orasului Sibiu: Statiunea Paltinis – cautata pentru sporturile de iarna,  Lacul Balea, Cascada Balea, Ocna Sibiului, Fantanele sunt foarte aproape; de aceea Sibiu este considerata o destinatie pentru drumetii.
In Sibiu se gasesc multe lacasuri istorice de cult,  8 centre culturale, Teatrul National Radu Stanca, Filarmonica de Stat Sibiu, Teatru de Balet, Teatru pentru tineret si copii Gong.

Unde mancam:
In Sibiu sunt foarte multe restaurante unde se poate manca bine si ieftin.
Restaurante recomandate: Carciuma din Batrani, Restaurant la Turn Sibiu, Oasis, Fortuna si Taverna Romaneasca unde se mananca mancare traditionala si nu numai. In toate meniurile romanesti sunt papanasii cu smantana, clatite cu dulceata,  sarmale cu mamaliguta si ardei iute, costite afumate si ciorba de burta.
In Sibiu se gasesc si multe pizzerii si fast–food-uri unde mancarea este foarte ieftina.
 
Unde ne cazam:
In Sibiu sunt foarte multe hoteluri si spatii de cazare, cu preturi incepand de la 130 lei/ camera.
Cele mai recomandate hoteluri sunt: Ramada Sibiu, Continental Forum, Hilton si Imparatul Romanilor care se gasesc in centrul orasului, unde tarifele de cazare nu sunt foarte mari.

Informatii generale aeroporturi si zboruri din Romania:
In Sibiu exista un aeroport international unde zilnic aterizeaza avioane atat din Bucuresti,  cat si din Germania si Austria, curse directe. Biletele de avion pe ruta Bucuresti – Sibiu au preturi incepand de la 150 euro/ persoana, dus – intors.
Pe timpul verii de pe aeroportul Sibiu decoleaza si curse charter cu destinatia Turcia.
Bilete de avion pentru destinatia Sibiu pot fi achizitionate de la agentiile Aerotravel.

Cere o oferta!