De ce iubim Timisoara?

Descriere destinatie

Proaspat ales capitala europeana pentru anul 2021, orasul de pe Bega este reprezentantul Banatului, remarcandu-se ca fiind unul dintre cele mai dezvoltate orase ale tarii. Timisoara ascunde numeroase secrete ce asteapta sa fie descoperite atat de romani, cat si de straini, fiind atrasi nu numai de monumente, muzee sau galerii de arta, ci si de restaurante, parcuri, spatii verzi sau terase. In ultimii ani orasul a „furat” multi dintre vizitatorii obisnuiti ai Bucurestiului sau Clujului, astfel ca astazi se bucura de proprii fani ce se pot bucura de atractii si activitati pentru toate varstele.

Top atractii turistice

Catedrala
Catedrala orasului reprezinta un adevarat simbol al Timisoarei, fiind unul dintre punctele principale de pelerinaj din aceasta regiune a tarii. Arhitectura bizantina este combinata cu cea moldoveneasca, impreuna alcatuind o structura unica ce impresioneaza prin opulenta, insa catedrala se remarca si prin cele 11 turnuri inalte, cel mai important dintre acestea avand peste 80 de metri inaltime.

Centrul orasului
Centrul Timisoarei merita explorat la pas intrucat cele mai importante atractii sunt concentrate in acelasi spatiu, fiind la mica distanta unele de altele. Pe langa lacasurile de cult importante, vizitatorii pot admira si numeroase palate cunoscute, de la Lloyd, la Loffler, Szechenyi sau Weiss, toate acestea fiind acompaniate de restaurante unde pot fi servite bucate traditionale, dar si din bucataria internationala.

Castelul Huniade
Castelul este unul dintre cele mai faimoase obiective ale orasului, fiind totodata si cea mai veche structura, ridicata la mijlocul secolului al XV-lea pe locul unui alt vechi castel, de la care au fost pastrate cateva elemente. Aici poate fi vizitat Muzeul Banatului, fiind unul dintre cele mai mari din regiune, iar acesta este impartit in trei arii diferite: Arheologie, Stiinte ale Naturii si Istorie. Pe langa admirarea colectiilor bogate gazduite aici, vizitatorii se pot plimba si in curtea interioara.

Cere o oferta!