Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Birmingham

Zboruri catre Orasul Modernitatii

 
Birmingham, al doilea oras ca marime din Regatul Unit al Marii Britanii, este intr-o continua regenerare, reinnoire si constructie la scara larga. O biblioteca cu dotari de ultima generatie, un centru commercial stralucitor deasupra statiei New St (de asemenea, revitalizata) si cladiri victoriene restaurate ca la carte reprezinta initiative ale dezvoltarii permanente a orasului. In prezent se lucreaza la extinderea retelei de metrou, la care se adauga noi hoteluri, spatii comerciale si cladiri rezidentiale.
 
Ce vizitam?
 
Principalele obiective turistice din Birmingham sunt accesibile la pas, ori cu mijloacele de transport in comun.
Centrul Orasului
Cele mai inalte cladiri sunt grupate in jurul Pietei Victoria, aflata in capatul vestic al New St. Totusi, dominanta este fatada Council House, construita intre 1974 si 1879. Arta publica include sfincsi moderni, o fantana marcata de prezenta unei figuri feminine, considerata o statuie dezaprobatoare a Reginei Victoria.
La Vest, Piata Centenarului este ocupata de arhitectura art-deco al Hall of Memory War Memorial si the International Convention Centre si Symphony Hall.  
Canalele Birmingham
In Epoca Industriala, Birmingham a fost un punct central, major in reteaua de canale engleze, astfel ca astazi orasul are mai multe mile de canale decat Venetia. Barci inguste plutesc inca in inima orasului.
Jewllery Quarter
Birmingham a fost un loc important pentru bijutieri si iubitorii de bijuterii, din momentul in care Charles al II-lea a simtit gustul acestora in Franta secolului al XVII-lea. Cartierul de Bijuterii inca produce aproximativ 40% din totalul fabricat in Marea Britanie.  
 
Unde mancam?
 
Balti
Triunghiul Balti din Birmingham, aflat la 2 mile sud-est de centrul orasului, este format din Ladypool Rd, Stoney Lane si Stratford Rd. Restaurantele de aici servesc balti, un fel de mancare cu curry, de inspiratie pakistaneza, dar si lassi, shake-uri de iaurt.
 
Unde facem cumparaturi?

Pietele pline de viata ce vand alimente mereu proaspete, haine ieftine in incinta pietonala din jurul centrului comercial Bullring, ce gazduieste cladirea Selfridges. Alt mall mare este Grand Central Birmingham.

Alte activitati si atractii turistice
 
Muzica live
Arena Birmingham, la nord de Brindley Pl si The National Exhibition Centre Genting Arena (situat chiar langa Aeroportul Birmingham) gazduiesc stadioane de oameni iubitori de muzica rock si pop.
Sport
Birmingham are trei cluburi de fotbal Birmingham City Football Club, West Bromwich Albion si Aston Villa Football Club.

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.