Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Bologna

Zboruri spre Orasul Medieval al Italiei

 
Combinatia dintre eleganta inaltatoare a drumurilor din pietris si a frumoasei retele medievale de coloane, Bologna este un oras cu personalitate dubla. Prima reprezinta un oras muncitor si tehnologizat, unde se afla Valea Po, unde slujitorii din spectacolele de teatru sufera la curtile regale si unde se afla unele dintre cele mai bune restaurante ale Italiei. Cea de a doua personalitate intruchipeaza un oras reclacitrant si necooperant, care gazduieste cea mai veche universitate a lumii, fiind renumit, de asemenea, pentru pietele decorate cu graffiti si pline cu tineri studenti care poarta polemici legate de stilul gotic. 
 
Bologna se contureaza pe mai multe elemente culturale. Remarcabila este frumusetea grandioasa a complexului de biserici medievale, Basilica di Santo Stefano: trei camere rigide, in care bate o lumina obscura si un miros de ceara de cirese, cu cele mai vechi coloane romane restaurate. Pinacoteca Nazionale este plina de picturi ale lui Carraccis. Raphael, Giotto, El Greco si Tititan, iar Basilica di San Domenico, construita in secolul al XIII-lea, contine lucrari ale lui Michelangelo. Muzeele orasului sunt adapostite in „palazzi” aurite: Museo Civico Medievale urmareste istoria orasului prin manuscrise si prin armurile decorative, in timp ce Museo Civico Archeologico contine o remarcabila colectie etrusca. 
 
Ce vizitam?
 
Turnurile Asinelli si Garisenda
Construit la sfarsitul secolului al XI-lea, turnul Asinelli este un simbol al Bologniei, alaturi de Garisenda, ridicat in aceeasi perioada. Cu toate ca cele doua au fost proiectate cu o inaltime mai mare de 60 de metri, acestea dispun de 48 de metri, insa Asinelli a dovedit ca nu doar Pisa dispune de singurul turn inclinat al Italiei. Vizitatorii pot urca scarile intortocheate pana in varf, unde vor fi rasplatiti cu vederi impresionante asupra orasului.
Piata San Stefano
Aceasta este una dintre cele mai populare piete ale orasului, gazduind mai multe cladiri importante, precum cele 7 biserici, alaturi de Casa Berti, unde frescele reprezinta creatia lui Gaetano Gandolfi, sau de Palatele Isolani sau Bolognini, iar aici sunt organizate periodic cele mai importante concerte si evenimente culturale din Bologna.
Cadrilaterul
Delimitat de piata Maggiore si strazile Rizzoli, Castiglioni si Farini, Cadrilaterul reprezinta inima orasului si una dintre cele mai vechi zone ale Bologniei, fiind un loc ideal unde oricine poate descoperi tot ce are orasul de oferit. De la standurile cu fructe si legume proaspete, la cele cu specialitati din branza sau peste, cafenele si mici fast food-uri, Cadrilaterul este locul in care antichitatea se intalneste cu modernul, impletindu-se, iar cumparaturile nu au fost niciodata mai grozave de atat.
 
 
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.