Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Florenta

Zboruri spre Leaganul Renasterii

 
Florenta este capitala Toscanei si este situata intr-un cadru natural incantator, cu plantatii de maslini si vita de vie, pe malurile raului Arno. Cu biserici si catedrale desavarsite, muzee si colectii de arta bogate, gradini spectaculoase, piatete, strazi si palate vechi incantatoare, Florenta este o opera de arta.
Toscana este una dintre cele douazeci de regiuni ale Italiei si este situata in partea de centru- vest a Italiei, la nord de Roma si la sud de Genova. 
Muzeele din Florenta, palatele si bisericile adapostesc unele dintre cele mai mari comori artistice ale lumii. Centrul istoric al orasului Florenta este un muzeu in aer liber, care incanta privirile vizitatorilor cu capodopere arhitectonice, pastrate incredibil de bine de secole. De aceea, din 1982, centrul Florentei a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Cimabue si Giotto, parintii picturii italiene, au trait si creat aici, alaturi de genii universale ca Leonardo da Vinci si Michelangelo. Operele lor, impreuna cu cele ale multor generatii de artisti pana la maestrii secolului nostru, sunt adunate in numeroasele muzee din oras.
Florenta este destinatia ideala pentru cei care apreciaza arta culinara sofisticata, precum si pentru pasionatii de vinuri. Ingredientele folosite in bucataria florentina sunt simple, de la ulei de masline extravirgin la branza Pecorino Romano. In Florenta se organizeaza tururi cu degustare la crame, iar unele dintre cele mai cunoscute vinuri sunt Chianti, Vino Nobile di Montepulciano si Vin Santo.
 
Ce vizitam?
 
Galleria degli Uffizi (Piazzale degli Uffizi) este unul dintre cele mai renumite muzee din lume, datorita  nenumaratelor opere de arta valoroase (majoritatea din perioada Renasterii) expuse aici. Situat in inima orasului Florenta, Galeria Uffizi gazduieste opere de arta ale marilor artisti italieni, cum ar fi Botticelli, Giotto, Cimabue, Michelangelo, Leonardo da Vinci si Raffaello. Colectia sa are lucrari din toate secolele, dar o mare parte dateaza din perioada secolelor XII – XVII. Galeria Uffizi este o destinatie in sine si are in fiecare an peste un milion de vizitatori. Uffizi, impreuna cu Muzeele Vaticanului din Roma, sunt primele doua cele mai vizitate muzee din Italia de turisti din intreaga lume.
 
Palazzo Vecchio adaposteste in prezent primaria orasului Florenta. Cladirea are aspect de fortareata si se afla in Piazza della Signoria. Palazzo Vecchio este simbolul principal al puterii civile a orasului Florenta, al carui proiect original este atribuit lui Arnolfo di Cambio. Constructia a început în 1299 pe locul vechilor ruine ale turnurilor Uberti Ghibelline. Intreaga constructie se bazeaza pe partea de sus a teatrului antic al coloniei romane. Ruinele acestuia pot fi admirate în nivelul subteran. Initial, sectiunea principala a Palazzo Vecchio a fost destinata pentru a gazdui consiliul local, compus din membrii cei mai de seama ai breslelor din Florenta.
 
Cattedrale di Santa Maria del Fiore („Il Duomo”) (Piazza Duomo) este principala biserica din Florenta. Constructia Catedralei a inceput la sfarsitul secolului al XIII - lea de Arnolfo di Cambio, iar cupola, care domina exteriorul, a fost adaugata în secolul al XV-lea. Cupola fost proiectata de Filippo Brunelleschi. 
 
Piazza della Signioria este una dintre pietele centrale cele mai frumoase ale orasului. Aceasta are forma literei “L” si spune povesti fascinante, prin arhitectura si operele de arta exceptionale. 
 
Santa Croce (Piazza Santa Croce) este cea mai mare biserica franciscana din Italia, care adaposteste cateva dintre cele mai importante morminte florentine, inclusiv cele ale lui Michelangelo si Dante Aligheri. 
 
Galeria Accademia (Via Ricasoli 58) gazduieste sculpturi gigantice din marmura, create de Michelangelo, si mai presus de toate, gloriosul “David”. Accademia va va satisface curiozitatea pentru botanica, muzica, arta si pictura. 
 
Unde mancam? 
 
In Florenta puteti savura mancare delicioasa si vinuri de foarte buna calitate. De aceea, nu este necesar sa urmati intocmai sfaturile din ghidurile turistice, ci puteti intra intr-unul dintre restaurantele imbietoare care va ies in cale, de-a lungul periplului prin oras.
Friptura de vita este unul dintre cele mai renumite preparate florentine, care se poate gasi aproape in orice restaurant. Cel mai cunoscut fel este bistecca alla Fiorentina (biftec Florentin). 
 
All'Antico Vinaio – restaurant cu specific italian (cel mai bun panini)
L' Pizzacchiere – cea mai buna pizzerie din Florenta  
Touch Floren - restaurant in stil italian rafinat, mediteraneean 
50 Sfumature di Gusto - restaurant rustic 
La Carraia – cea mai buna inghetata
 
Unde facem cumparaturi?
 
Daca esti interesat de shopping-ul de lux, atunci Via Tornabuoni este cea mai buna alegere. Din secolul XIV aceasta strada a gazduit palate somptuoase ale familiilor nobile florentine, cum ar fi Antinori si Strozzi. Astazi puteti gasi magazine de lux si boutique-uri ale designerilor celebri, precum si magazine de bijuterii. În timp ce magazinele din Via Tornabuoni sunt pentru un  buget mai generos (Gucci, Prada, Pucci, Ferragamo Cartier, Monteblanc, Lacoste si Bulgari), pe Via della Vigna Nuova se gasesc magazine accesibile (precum Zara). Pe Via del Parione veti gasi o multime de ateliere si workshop-uri ale stilistilor locali si internationali. Aproape de Dom, puteti sa mergeti la cumparaturi pe Via Roma, o alta zona buna de shopping din Florenta. 
 
Ce evenimente au loc in Florenta? 
 
In toamna, in data de 8 octombrie este Sarbatoarea Santa Reparata (considerata a doua patroana a Florentei). Legenda spune ca aceasta sfanta romana a intervenit intr-o lupta definitorie pentru impunerea crestinismului in Florenta. 
Florenta gazduieste in septembrie mai multe sarbatori traditionale legate de recolta de struguri si productia de vin. De aceea, daca sunteti un iubitor al vinurilor sau iubiti evenimentele folclorice, cu siguranta va veti bucura de aceste sarbatori. Chianti Classico EXPO este un astfel de eveniment si are loc in perioada 10 - 13 septembrie.
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.