Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Koln

Zboruri spre Sursa Apei de Colonia

 
Koln ofera nenumarate atractii, printre care faimosul Dom din Koln, ale carui turnuri gemene domina orizontul. Peisajul cultural al orasului este deosebit de conturat, in special cand vine vorba de arta, dar lasa loc si pentru iubitorii ciocolatei, sportului, ori chiar ai istoriei romane. Locuitorii sunt cunoscuti pentru buna dispozitie molipsitoare, in special cand vine vorba de impartirea halbelor de bere in Altstadt sau in timpul Carnavalului.
Koln este ca un manual viu de istorie si arhitectura: orasul la pas descopera pentru turisti un zid roman antic, biserici medievale, ruine de dupa razboi, structuri anvangardiste si un cartier postmodern chiar pe Rin.
Al patrulea oras ca marime din Germania a fost fondat de romani in anul 38 i.Hr. In Evul Mediu a devenit un centru comercial important ce se dovedeste a fi si astazi.
 
Ce vizitam?
 
Zona Rathaus
Zona din jurul Primariei istorice din Koln (Altes Rathaus) a fost un santier important cand s-a construit o linie de metrou (U-Bahn). In acest timp, totul s-a transformat in sit: sapaturile arheologice masive au dezvaluit multe dovezi despre trecutul roman si evreiesc din Koln.
Altstadt
Altstadt imbratiseaza malul raului intre doua poduri: Hohenzollernbrücke si Deutzer Brücke. Plimbarea pe aici timp de cateva ore este o necesitate.
Brüsseler Platz
Inima cartierului Belgisches Viertel, atat de plin de viata, este Brüsseler Platz – o Piata care inconjoara Biserica Sf. Mihail. Localnicii joaca sah, beau bere si petrec timp impreuna. E plin de buticuri si baruri.
Rheinauhafen
La sud de Altstadt, acest cartier urban se intinde intre podurile Severinsbrücke si Südbrücke. Zeci de cladiri de caramida din secolul al XIX-lea au fost readuse la viata ca spatii de birouri, de locuit, ori de divertisment. Exista cateva magazine, restaurante, cafenele, precum si o promenada.
Bisericile din Koln
Epoca Medievala se reflecta in bogatia de biserici in stil romantic, construite intre 1150 si 1250. Multe s-au pastrat intacte in timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar celelalte au fost rescontruite pastrandu-se vechile planuri.
 
Unde mancam? 
 
Koln cel multicultural ofera preparate culinare din intreaga lume. Intrati in restaurantele din Belgisches Viertal si pe strazile Zülpicher Platz si Ehrenstrasse. Pentru fanii street food, saptamanal are loc Meet & Eat Markt, iar lunar Street Food Festival.
 
Unde facem cumparaturi?
 
Koln este o destinatie populara pentru cumparaturi, cu un amestec pestrit de buticuri excentrice, magazine de design si vintage, plus selectia obisnuita de lanturi de magazine. Desigur, exista puncte de vanzare a celebrei apa de colonie.
Hohe Strasse este una dintre cele mai vechi zone comerciale pietonale din Germania si, impreuna cu strada laterala In der Höhle, este locul unde se afla toate magazinele principale. Mai multe magazine de articole vestimentare pot fi vizitate pe Schildergasse. Mittelstrasse si Pfeilstrasse sunt captusite cu marci de moda exclusive si bijuterii. Magazinele de muzica, de haine vintage si de design sunt imprastiate pe strazile din cartierul Belgisches Viertel.
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta