Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Liverpool

Zboruri catre Liverpool

 
Locuitorii din Liverpool isi iubesc orasul. Timp de zeci de ani, acesta a fost atacat de tot felul de probleme si dificultati sociale, insa dragostea a rezistat, gasindu-si exprimarea in fotbal. Impresionanta mostenire culturala a orasului, care dateaza din timpurile in care Liverpool reprezenta cel de-al doilea oras ca importanta in Marea Britanie, este o sursa de mandrie justificata pentru asa-numitii Scousers (denumire data localnicilor dupa scouse, o tocana de carne cu cartofi si ceapa populara printre marinari).
 
Ce vizitam?
 
Albert Dock
Cea mai mare atractie turistica din Liverpool este Albert Dock, 2,75 hectare de apa inconjurate de coloane si depozite impresionante cu 5 etaje, ce alcatuiesc cea mai mare colecte de cladiri protejate din tara, fiind un sit al patrimoniului Mondial. Un program de reamenajare a adus portul la viata – muzee remarcabile (si o extensie a Galeriei Tate), precum si cateva restaurante si baruri de calitate.
 
Pier Head
Zona din nordul Albert Dock este cunoscuta sub numele de Pier Head, dupa un debarcader de piatra construit in anii 1760. Acesta constituie inca punctul de plecare pentru feriboturi pe Raul Mersey.
 
Muzeul din Liverpool este un punct arhitectural impresionant, insa fala locului este absorbita de trioul de cladiri edwardiene (stil neo-baroc), cunoscut sub numele de The Three Graces, format din: Port of Liverpool Building, Cunard Building si Royal Liver Building.
 
S-au despartit acum 50 de ani, doi membri au trecut spre nefiinta, insa The Beatles este inca o afacere puternica in Liverpool.
The Beatles Story este cel mai vizitat muzeu, dar daca doriti sa va apropiati cat mai mult de spiritul formatiei, recomandarea noastra este sa vizitati Mendips (National Trust), casa in care John a locuit cu matusa sa intre 1945 si 1963, dar si 20 Forthlin Road, unde se afla casa cu terasa in care a crescut Paul, disponibila vizitarii prin rezervarea unui loc in turul „The Beatles Childhood Homes Tour”.
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta