Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Lyon

Zboruri spre Orasul Luminilor

 
 
Vestigii ale orasului roman original (Lugdunum, care inseamna „orasul luminii”) se gasesc si astazi la Fourviere Hill. Arhitectura din Lyon poate fi admirata in fiecare seara, cand mai mult de 100 de locuri sunt luminate pentru a se vedea splendoarea arhitecturii. In vechiul Lyon se gasec cele mai multe urme ale arhitecturii renascentiste din Franta, la sfarsitul secolului al XV-lea orasul Lyon devenind un important centru comercial renumit pentru industria matasii si pentru targurile sale.
Zona Croiz Rousse este cartierul  din Lyon in care au lucrat tesatorii de matase. In centrul Pietei Croix Rousse se gaseste statuia lui Josph Marie Jacquard, cel care a infiintat un nou tip de razboi pentru tesut matasea, la inceputul secolului al XIX-lea.
 
Ce vizitam?
 
Lyon este considerat al doilea mare oras din Franta, dupa Paris, cu o populatie de peste 1.6 milioane locuitori. Lyon este un oras central, istoric, ce se intinde, insa, pe o suprafata mica.
Orasul Lyon are o multime de atractii turistice si culturale si este locul perfect pentru organizarea de excursii. Principalele atractii turistice ale orasului Lyon ar fi: Catedrala St Jean, Institut Lumiere, Aquarium du Grand Lyon, Atelier de Soierie, Ampithetre Galo Romain.
 
Unde mancam?
 
In Lyon se gasesc foarte multe restaurante, unele dintre acestea putand fi considerate cele mai frumoase din Franta. Unul dintre renumitele restaurante din Lyon, dar si unul dintre cele mai scumpe este Paul Bocuse’s L’Auberge du Pont de Collonges. Daca aveti un buget mai redus, puteti sa incercati una din specialitatile Lyonului, quenelles, care se gasesc in bistrourile traditionale. Alte restaurante renumitedin Lyon ar fi: Brasserie George, Le Bouchon de L’OperaChez Mounier.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta