Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Malaga

Zboruri spre Orasul Plin de Zambete

 
Orasul Malaga este situat in Andaluzia, in partea de sud a Spaniei, pe Costa del Sol. Malaga este al 5-lea oras ca si suprafata din Spania. Centrul orasului se afla situat chiar in spatele portului.
In secolul 8 I.Hr., fenicienii au pus bazele unei asezari, la poalele Raului Guadalhorce si au numit-o Malaka.
In apropiere s-au stabilit grecii si au dat nastere unei colonii pe care au numit-o Mainake, aceasta fiind distrusa mai tarziu de catarginezi. Romanii au alungat  catarginezii in anul  218 i.Hr , iar Malaga a primit statutul de aliat. Sub regulile impuse de romani, Malaga s-a bucurat de cresteri in domenii precum comertul si arhitectura.
Arabii au fost urmatoarea civilizatie care a pus stapanire pe Malaga in anul 743 i.Hr, pentru aproape 8 secole. Activitatea comerciala  in zona a crescut datorita asezarii unor noi culturi precum berberi, arabi din sud si evrei. Crestinii au incercat sa recucereasca zona in anul 1487 insa triumfatori au fost regii catolici. Orasul Malaga a ramas de atunci in mainile spaniolilor. Aceasta perioada a fost una dezastruoasa pentru Malaga, atunci au fost numeroase epidemii, recoltele au fost slabe, au avut loc  inundatii. De asemenea, un cutremur a distrus marea majoritate a cladirilor, insa un miracol a facut sa supravietuiasca Catedrala din Malaga.
Incepand din  secolul al XVI-lea, Malaga a cunoscut o continua dezvoltare, iar in secolul al XVIII-lea a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale ale coastei mediteraneene andaluziene, exportand matase, vin, stafide. In secolul al XIX-lea a existat o perioada de declin, determinata de crizele economice si politice.
Astazi desi Malaga este un oras modern, inca se pot regasi vestigii ale trecului, ceea ce atrage in zona foarte multi turisti.
 
Ce vizitam?
 
Exista foarte multe motive pentru a vizita Malaga, fiind foarte greu sa le enumeram pe toate. Malaga are o locatie extraordinara, fiind considerata o poarta de acces catre Costa del Sol. De aici se pot face excursii rapide catre Granada, Sevilla si Cordoba. Daca sunteti pasionati de cultura sau doriti sa stati doar la plaja, daca sunteti petrecareti sau pasionati de sport, in Malaga va veti putea bucura de toate aceste lucruri.
Dintre atractiile turistice importante din Malaga amintim: Plaza de Toros,  Muzeul Saptamana Mare, Santuario de la Victoria, Muzeul Picasso Malaga, La Alcazaba, Gradinile La Concepcion, Catedrala din Malaga, Casa Memoriala Picasso, Castelul Gibralfaro, Centrul de Arta Contemporana.
 
Unde mancam? 
 
In Malaga exista o mare varietate de restaurante, cafenele si baururi. Puteti servi masa in resturante traditionale, in restaurante cu specific international sau in  localurile specific spaniole numite tapas. Recomandari de restaurante: Clandestino, La Teteria, La Casa del Angel, Restaurante Tintero.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta