Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Praga

Zboruri catre Orasul celor 100 de turnuri

 
Praga este una dintre cele mai vizitate si atractive capitale europene, cu peste 4,1 milioane de turisti ce ii anima anual frumoasele strazi. Dar care este secretul popularitatii acestui oras? Bogata istorie a orasului a lasat orasului o mostenire culturala, arhitecturala si culinara unica, astfel ca multi turisti prefera Praga unor capitale europene considerate destinatii „clasice” pentru o calatorie in Europa.
 
Cu o atestare documentara incerta (Krog, capetenie de trib, si fiul sau ar fi intemeietorii asezarii), Praga ajunge sa dea, in evul mediu, unii dintre cei mai de seama nobili europeni, prin dinastia Přemysl. Dupa anul 1000, Praga devine un important centru comercial european, statut care ii asigura prosperitatea si dezvoltarea. In aceasta perioada se construiesc unele dintre cele mai frumoase monumente arhitecturale ale orasului, care pot fi admirate si astazi.
Incercata de-a lungul veacurilor de evenimente mai putin faste, Praga a reusit sa le depaseasca cu seninatate si curaj, pastrandu-si frumusetea, eleganta, umorul si atmosfera de petrecere. 
 
Ce vizitam?
 
Orasul Vechi (Stare Mestro) este punctul de atractie central al orasului Praga. Acesta este plin de turisti care strabat la pas aleile inguste, tipic medievale, pentru a admira cladirile vechi, construite in stil baroc sau gotic. In aceasta zona se afla Catedrala Tyn (1256), Biserica Sfantului Nicolae, Piata Wenceslas, Podul Carol, faimosul Ceas Astronomic datand din 1410, precum si Turnul Vechii Primarii, cu a sa superba priveliste panoramica.
 
Castelul Praga (Praazsky hrad) este unul dintre simbolurile Cehiei, fiind considerat cel mai important monument national. Constructia castelului a inceput in jurul anilor 800, acesta fiind considerat de Guiness Book of World Records drept cel mai mare complex medieval de acest tip din lume (suprafata de 70.000 mp). Castelul  include palate si asezaminte religioase construite in diferite stiluri arhitecturale, de la cladiri in stil roman din secolul al X -lea pana la cele gotice de secol XIV. Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
 
Orasul Nou (Nove Mesto) a fost fondat de Carol al IV-lea in 1348, in jurul zidurilor de est si sud ale Orasului Vechi. Si aici se afla obiective turistice importante, precum Piata Carol, Muzeul Dvorak sau Teatrul National.
 
Manastirea Brevnov este cea mai veche manastire benedictina din Cehia, fiind fondata in 993, de membrii a 2 familii rivale: Boleslav II si episcopul Slavnikovec (devenit ulterior Sf. Adalbert).
 
Muzeul Evreiesc din Praga este cel mai mare muzeu de acest gen din Europa Centrala, fiind format din 7 cladiri: Sinagoga Maisel, Sinagoga Spaniola, Sinagoga Klausen, Sinagoga Pinkas, Vechiul Cimitir Evreiesc, Galeria Robert Guttmann si nou construitul Centru pentru Educatie si Cultura.
 
Alte atractii turistice: Turnul Petrin, Casa care danseaza, Labirintul oglinzilor Petrin, Muzeul Armatei etc.
 
Unde mancam?
 
La Degustation Boheme Bourgeoise
Localizat pe o mica strada romantica in Orașul Vechi (Hastalska 18), acest restaurant si-a adjudecat recent una dintre cele trei stele Michelin. Isi incand turistii cu o atmosfera placuta si preparate delicioase, atat locale (pastrav in sos de vin de Moravia), cat si internationale, realizate sub supravegherea chef-ului Oldrich Sahajdak. 
 
Aromi
Restaurantul este localizat pe strada Mánesova 78, in districtul Vinohrady, la 12 minute de centru (cu metroul). Are specific italian si ofera preparate de calitate specifice (fructe de mare, cum ar fi caracatita fiarta cu naut piure) si o selectie de vinuri spectaculoase. 
 
Alte restaurante, cafenele si baruri
Va recomandam sa incercati restaurantele cu specific traditional, unde puteti savura Bramboracka (supa de cartofi) sau kulajda (supa de ciuperci), utopenec (carnaciori cu ceapa si mirodenii), branza Syrecky sau specialitatea Vepro-knedlo-zelo (platou cu carne de vanat si de porc, preparate in stil medieval). Pentru desert recomandam: Jablkovy zavin (turta cu miere), nuci Medovnik sau chec (Palacinka).
 
Unde facem cumparaturi?
 
Atat in Centrul Nou, cat si in cel Vechi, aveti la dispozitie o multitudine de oportunitati de shopping:
Palladium este un centru comercial modern, cu o mare varietate de magazine, restaurante, baruri si cafenele. Se afla in centrul istoric al Pragai.
Galeria comerciala Myslbek este situata în centrul orașului si are in componenta magazine ale brandurilor celebre din fashion.
 
Ce evenimente au loc in Praga?
 
Lunchmeat Festival: festival de muzica si arta, la Arena Veletrzni Palace
Festivalul de Iarna: festival de traditie, ce ofera publicului spectacole de opera, balet si muzica clasica, datand din 1972.
Festivalul international de Jazz: la inceput de octombrie, 2 saptamani
 
Alte evenimente si festivaluri: Maratonul International din Praga (final de mai), Prague Spring (estival de arta si muzica clasica), Festivalul de Vin in septembrie etc.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.