Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Valencia

Zboruri catre

 
Valencia este al treilea oras ca marime si vechime din Spania si capitala provinciei Valencia. Aflata pe coasta de est a Spaniei, cu iesire la Marea Mediterana, Valencia a fost de-a lungul istoriei un important port al Peninsulei Iberice, dar si putere economica si centru cultural.

Este un oras magnific, cu o cultura infloritoare si numeroase cladiri futuriste renumite in intreaga lume. Orasul este situat pe malul Turiei, pe coasta de est a Peninsulei Iberice, cu deschidere la Golful Valencia si Marea Mediterana. Este supranumit Ciudad de las Artes y las Ciencias, datorita complexului de cladiri ce poarta acelasi nume. Proiectat de Santiago Calatrava, a devenit in timp emblematica pentru Valencia.
 
Ce vizitam?
 
Catedrala din Valencia (Plaza de la Reina) este situata in locul in care a fost construit primul templu al Valenciei (fosta moschee araba). Este considerat un important asezamant catolic de cult, aici gasindu-se Sfantul Graal (conform Vaticanului).

Ciudad de Artes y Ciencias (Av. del Professor Lopez Pinero nr. 7) este un complex cultural si architectural futurist, inconjurat de apa si gradini splendide si este una dintre cele mai importante atractii turistice. Aici se afla un muzeu al stiintei, un pavilion dedicat artelor, unde sunt organizate spectacole si expozitii diverse, dar si cel mai mare muzeul al oceanografiei din Europa.

Turnurile Serranos (Placa dels Furs) sunt singurele vestigii ale vechilor fortificatii din Valencia. Aceste doua turnuri gemene, veritabil simbol al orasului, serveau drept poarta principala de intrare in citadela..

Palacio del Marques de Dos Aguas este construit pe un vechi palat gotic in 1740 si renovat intre 1854 si 1867. La etajul al doilea se afla Muzeul National de Ceramica Gonzalez Marti, care expune o colectie de ceramica medievala si o colectie de dale lucrate in fabrica de ceramica Royal din Alcora.

Museo de Bellas Artes (C/ San Pío nr. 9). Este unul dintre cele mai importante din tara, unde veti gasi lucrari de El Greco, Goya sau Velasquez. Colectiile muzeului cuprind si lucrari ale unor artisti locali, precum Joan de Joanes, Ribalta, Espinosa, Vicente Lopez, Sorolla, Pinazo.

Museo Fallero (Plaza Monteolivete nr. 4) este un muzeu dedicat celebrului festival Fallero si in special figurinelor si statuetelor traditionale, utilizate in scop decorativ cu aceasta ocazie. Incepand din 1934, aici au fost pastrate cele mai reusite statui, alaturi de postere, fotografii si alte obiecte din istoria festivalului.

Ce evenimente au loc in Valencia?
 
Festivalul Las Fallas (Festivalul Focului) are loc in perioada 15-19 martie. In timpul acestuia, papusi imense de carton sunt purtate pe strazi si sunt aprinse in ultima zi a festivalului;
Tomatina de Bunol se desfasoara in fiecare an, in ultima zi de miercuri a lunii august, cand mai mult de 40000 de oameni se infrunta cu... aproape 110 de tone de rosii.
San Dionisio sau Sfantul Dionisio este considerat patronul indragostitilor. Aceasta sarbatoare are loc pe 9 octombrie, cand baietii si barbatii ofera iubitelor o bomboana de martipan dulce infasurata intr-o esarfa de matase. Aceasta traditie mai este cunoscuta si sub numele de Mocaora.
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta