Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Viena

Zboruri catre Orasul Muzicii si al Viselor

 
Viena, capitala Austriei si fosta capitala a Imperiului Habsburgic, este cunoscuta si ca Orasul muzicii si Orasul Viselor. „Orasul muzicii” provine de la compozitorii influenti, precum Strauss I, Strauss II, Schubert, Mozart, Haydn, Beethoven, Mahler si Brahms, care au creat si au sustinut aici numeroase concerte. Numele „Orasul viselor” aduce un omagiu creatorului psihanalizei, Sigmund Freud, cel care a deslusit pentru prima data visele si fantasmele inconstientului.
Viena, unul dintre orasele cu cel mai ridicat nivel de trai la nivel mondial, este, totodata, si una din cele 4 capitale europene prin care Dunarea si-a facut cale, alaturi de Bratislava, Budapesta si Belgrad. Este apreciata pentru arhitectura in stil baroc si roccoco.
In fiecare an, din ianuarie pana in martie, in Viena au loc aproximativ 300 de baluri. Cel mai popular dintre acestea are loc la Palatul Imperial Hofburg in centrul orasului. Orchestre live canta muzica clasica, valsuri, dar si muzica moderna, spre incantarea iubitorilor de dansuri de toate felurile.
Viena este singura capitala europeana care-si produce propriul vin. Podgoriile de la marginile orasului, denumite „Heurigen”, produc un vin excelent. Fiecare Heurigen produce si serveste doar vinul casei si-si vinde propriul produs in fiecare primavara. 
 
Ce vizitam?
 
Palatul Imperial (Hofburg) are o traditie impresionanta. Aici au locuit cei mai influenti oameni din istoria Austriei, inclusiv dinastia de Habsburg. In cadrul Palatului Imperial, se gasesc si Capela Imperiala, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie a Artei, Biblioteca Nationala a Austriei, precum si Scoala de Echitatie.

Palatul Schonbrunn este cel mai vizitat obiectiv turistic din Austria si are o importanta culturala mondiala. Aici era resedinta de vara a Curtii de Habsburg si a fost modificat la initiativa Mariei Theresa.

Casa Muzicii (Haus der Musik) este cel mai important muzeu dedicat muzicii din Austria si unul dintre cele mai frumoase din Europa. Tehnologia moderna faciliteaza descoperirea interactiva a istoriei muzicii: astfel, un vizitator are sansa sa dirijeze virtual chiar reputata orchestra a Filarmonicii din Viena, sa descopere cum dirijau mari muzicieni sau sa isi inregistreze propriile compozitii pe CD-uri, oricat de stangaci ar fi rezultatul.

Stephansdom
Impresionanta catedrala cu un turn de 136,7 m inaltime a fost gazda si martor al multor evenimente istorice si culturale din istoria capitalei vieneze. Printre cele mai reprezentative se numara nunta lui Wolfgang Amadeus Mozart, dar si funeraliile acestuia.

Palatul Belvedere a fost resedinta de vara in stil baroc a Printului Eugeniu de Savoya, un rafinat iubitor al artelor frumoase. In corpul Belvedere Superior veti gasi cea mai mare colectie din lume de tablouri pictate de Gustav Klimt. Expozitiile din Palatul Belvedere va vor purta intr-un interesant periplu prin istoria artei austriece, incepand din Evul Mediu si pana la Gustav Klimt si Egon Schiele.

Alte activitati si atractii turistice
 
Opera de Stat din Viena, Aquarium, Donau Turn, Parcul de distractii Prater, DC Tower (cea mai inalta cladire din Austria care ofera o terasa aflata la 207 metri inaltime de unde aveti o panorama splendida asupra intregului oras), Leopold Museum, Art History Museum, Vienna City Hall, Vienna Planetarium, Burgtheater, Academia de Arte, Muzeul ciocolatei, Muzeul Sigmund Freud.
 
Ce evenimente au loc in Viena?
 
Festivalul International de Film de la Viena.
In cadrul acestui festival se prezinta o selectie de filme din intreaga lume, dar si productii cinematografice autohtone. Evenimentul a avut loc prima data in 1960 si de atunci strange peste 80 000 vizitatori in fiecare an. In festival au loc proiectii, seri de gala, sesiuni de intrebari si discutii cu actori, producatori si regizori.
Perioada de desfasurare: octombrie - noiembrie
Locul desfasurarii: in diverse piete din Viena

Targul de Craciun din Viena
Denumit initial Dezembermarket si avand drept scop furnizarea de bunuri de baza pentru locuitorii Vienei, a capatat ulterior un aer vesel, de petrecere, astfel ca astazi este un prilej de relaxare, voie buna, nenumarati carnati si vin fiert.
Perioada de desfasurare: noiembrie - decembrie
Tariful: intrare libera
Locul desfasurarii: Piata Centrala

Balul Operei din Viena este un eveniment care a devenit simbol al orasului, la acesta participand atat vienezii, cat si foarte multi europeni. Este momentul in care orasul se transforma intr-o enorma scena de dans, iar evenimentul este transmis live de mai multe televiziuni locale.
Perioada de desfasurare: februarie
Tariful: variabil
Locul desfasurarii: Opera din Viena

Pe perioada Targului de Paste de la Palatul Schonbrunn din Viena, gradinile Palatului sunt umplute cu standuri la care comerciantii locali vand produse traditionale, locale si regionale.
Perioada de desfasurare: aprilie-mai
Tariful: intrare libera
Locul desfasurarii: Palatul Schonbrunn
 
Unde facem cumparaturi?
Mariahilferstrasse este cea mai lunga si mai animata strada comerciala a orasului, unde puteti face shopping cat e ziua de lunga.

Kartnerstrasse este o strada de cumparaturi situata in centrul orasului, unde gasiti mai multe magazine de brand, inclusiv Steffl Department Store.

Shopping Arcadia este cel mai renumit magazin de muzica clasica, unde melomanii pot gasi interpretari celebre. Adresa: Kaertnerstrasse 40, Vienna, Austria

Pe Ringstrasse se gasesc magazinele celor mai renumite marci de haine, incaltaminte, parfumuri, ceasuri si multe altele.

Alte locuri pentru cumparaturi: Burgenland (magazin de bijuterii), Collins Hute (magazin de imbracaminte), Naschmarkt (piata alimentara), Hemden Herzog Gino Venturini (renumit magazin de camasi facute la comanda).

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.