Bilete de avion Blue Air | Din Bucuresti spre Zakynthos

Zboruri catre o insula duala

 
Zakynthos, cunoscuta si sub numele sau otalian Zante, este o insula cu doua chipuri; litoralul sudic si sud-estic este dominat turismul de tip pachet. Lasand in urma sudul, porneste spre explorarea celorlalte parti ale insulei. Vei descoperi o zona salbatica, impadurita, cu sate rurale traditionale. Bucura-te de peisajul spectaculos al coastei vestice accidentate, unde stancile puternice de calcar se prabusesc pana in apa turcoaz.
Orasul prosper si plin de viata care gazduieste aeroportul si portul de feriboturi, Zakynthos, este plin de viata.
 
Ce vizitam?
 
Coasta de Sud
Peninsula Vasilikos atinge sudul din coltul sud-estic al insulei, fiind mai putin dezvoltata decat multe alte parti ale coastei. Cu toate acestea, Plaja Banana, lunga si ingusta, este cunoscuta pentru sporturile nautice si umbrelele asezate la soare. Din satul Vasilikos, porneste spre Ferma Ecologica Logothetis. Pe o suprafata de 80 ha, produce ulei de masline pur organic (unele aromate cu portocale, lamaie si alte fructe). Aici poti face o degustare de ulei de masline si urmari procesul de extractie. Continua spre varful peninsulei, pana la plaja Gerakas: o suvita de nisip fin, cu vedere la Golful Laganas, este cea mai calitativa plaja din sud si, totodata, un loc preferat de broastele testoase pentru depunerea oualor. Astfel, numarul de vizitatori este restrictionat, iar accesul este interzis intre apus si rasarit, din mai pana in octombrie. Informatiile legate de conservare si protectie sunt afisate in apropierea caii de acces si in micul Centru al Vietii Marine Mediteraneene aflat langa parcare, unde poti afla despre dificultatile cu care se confrunta aceste vietati.
 
Coasta de Sud Vest
Dincolo de Laganas, terenul accidentat din sud-vestul indepartat incepe as se desfasoare. Din satul Keri, poti urma un drum mic si ingust spre farul din varful Capului Keri, un loc de cercetare a stancilor nesfarsite.
 
Coasta de Nord Vest
Cea mai dramatica priveliste de-a lungul coastei de vest este magnifica plaja Shipwreck. Preferata de instagram-eri care calatoresc pe insulele grecesti, plaja gazduieste o nava de marfa blocata, scufundata in anii 60. La sud, Manastirea Sfantul Gheorghe va asteapta. Interiorul este plin de fresce, iar turnul a fost folosit de calugari pentru aparare impotriva atacului venit din partea piratilor si turcilor: calugarii s-au ascuns inauntru si au aruncat ulei de masline fierbinte peste atacatori. Localnicii vand miere si produse sezoniere aproape peste  tot, insa la nord de manastire se afla Volimes, principalul centru de vanzare pentru produse traditionale precum: ulei de masline, fete de masa si covoare.
 
Coasta de Nord Est
Din orasul Zakynthos, spre nord, drumul se ingusteaza spre satul-port Agios Nicolaos. Aici gasesti restaurante, unitati de cazare si o mica plaja portuara. O plimbare linistita te va conduce catre Capul Skinari, ce marcheaza varful nordic al insulei.
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta