Bilete de avion Blue Air | Din Cluj Napoca spre Amsterdam

Zboruri catre Orasul Lalelelor

 
Amsterdam, capitala Olandei, a fost fondata la sfarsitul secolului al XII - lea, fiind astazi cel mai mare oras al tarii, un important centru financiar si cultural. Desi un oras neobisnuit are toate avantajele unuia mare: cultura, istorie, arta culinara, distractii, mijloace de transport, cafenele si restaurante.
Construit pe raul Amstel, pe 90 de insule unite prin 1.300 de poduri, deasupra a 100 km patrati de apa, Amsteram-ul este asemanat cu Venetia, insa o altfel de Venetie, mult mai cosmopolita, foarte relaxata si complet lipsita de prejudecati.
Oras al celebrului pictor Van Gogh, are casele aliniate de-a lungul canalelor care dateaza din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, si care sunt protejate astazi prin lege. Desi nu este un oras foarte mare, centrul cuprinde mai toate obiectivele turistice.
Inarmeaza-te cateva zile cu atitudine potrivita si alatura-te locuitorilor lui!
 
Top atractii turistice
 
Rijksmuseum - muzeul national al Olandei. Muzeul este dedicat artei, aviatiei si istoriei. Fondat in 1800 la Haga, muzeul a fost mutat in 1808 la Amsterdam. Puteti gasi aici operele unor artisti precum Jacob van Ruysdael, Frans Hals, Johannes Vermeer si Rembrandt.
Casa Memoriala Rembrandt - este casa unde Rembrandt a trait si a pictat o parte din viata sa. Artistul a locuit in aceasta casa in perioada 1639 -1656.
Muzeul Van Gogh - acest muzeu adaposteste cea mai mare colectie de picturi ale lui Van Gogh si ale contemporanilor sai.
Muzeul Madame Tussauds - muzeul figurilor de ceara este ca si cel din Londra, locul in care va puteti fotografia cu Marilyn Monroe, Arnold Schwarzenegger sau Oprah Winfrey. Muzeul ofera vizitatorilor sai si mai multa interactivitate in Zona Muzicala unde puteti canta alaturi de starurile favorite.
 
Experiente recomandate
 
Festivalul Luminilor din Amsterdam a devenit punctul culminant al sezonului de iarna. O multime de artisti, atat olandezi, cat si internationali, isi prezinta creatiile prin fascicule de lumina spectaculoase in jurul istoricului Canal Ring, Raului Amstel si al altor puncte de reper. Instalatiile de lumini pot fi vazute dintr-o barca, in timpul unei plimbari la pas, ori de pe o bicicleta. Puteti sa admirati lucrarile in timpul pe care il alocati relaxarii, ori urmand una dintre rutele dedicate, ce sporesc experienta vizuala. Evenimentele desfasurate in timpul Festivalului Luminii din Amsterdam au loc atat pe uscat, cat si pe apa. Renumitele croaziere Water Color confera oricarui turist prilejul de a se bucura la maximum de operele de arta, regasindu-se in apropierea acestora. De asemenea, in completare, se desfasoara tururi ghidate si se extinde programul de activitati ce au loc in muzee, teatre, restaurante, magazine si in alte locuri din Amsterdam.
 
Festivalul de Flori Keukenhof este cel mai cunoscut festival al lalelelor din lume. Keukenhof se deschide numai timp de doua luni pe an, tocmai pentru a infatisa frumusetea si fragezimea lalelelor olandeze, zambilelor, freziilor, sofraneilor, narciselor si a multor altora. Varietatea plantelor si a culorilor este de-a dreptul coplesitoare – aproximativ 7 milioane de bulbi sunt plantati in aceste faimoase 32 de hectare de gradina. Unele dintre cele mai interesante si deosebite lalele se afla in pavilioanele interioare, unde puteti admira toate felurile si culorile de flori pe care vi le puteti imagina. 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cere o oferta!