Bilete de avion Blue Air | Din Cluj Napoca spre Dublin

Zboruri spre Orasul in stil gregorian

 
Dublin a fost votata ca a patra destinatie europeana de city break din Europa dupa Londra, Paris si Roma si este una dintre cele mai prietenoase capitale din lume. Este un centru cultural major in Irlanda si este situat pe malurile raului Liffey.
Dublinul se mandeste cu restaurante excelente, monumente cu o instorie indelungata si o viata de noapte resunatoare. Catedrale si biserici impresionante, piete si case in stil georgian, castele si parcuri cu o istorie fascinanta se afla alaturi de centre comerciale moderne, care respira o arhitectura moderna. 
 
Ce vizitam?
 
Dublin Castle (Adresa: Dame St, Dublin 2, Ireland) Situat in centrul istoric al orasului, castelul este utilizat in prezent pentru ceremonii speciale, expozitii si concerte. Sunt deschise pentru vizitatori apartamentele de stat – candva resedinta viceregilor. De asemenea, aici puteti vizita si un numar semnificativ de muzee, cum ar fi Galeria Chester Beatty.
 
Catedrala Biserica lui Hristos (Christchurch Pl, Dublin 8) dateaza din secolul al XI - lea si este cea mai veche cladire din Dublin, fiind restaurata in secolul al XIX-lea. Puteti opta pentru un tur cu ghid in turnul Catedralei, in timpul caruia vi se va permite sa trageti si clopotele. 
 
Guinness Storehouse (St. James's Gate, Dublin 8) Se afla in centrul orasului Dublin si este unul dintre cele mai vizitate obiective din Dublin. Este gabdit ca un muzeu interactiv, unde veti afla intreaga istorie a berii Guiness, pentru ca, ajunsi la ultimul nivel, sa o degustati in barul Gravity Bar, de la ultimul nivel, care va ofera o panorama superba asupra orasului Dublin.
 
La Galeria Municipala Hugh Lane (Charlemont Hour, Parnell Square North, Dublin 1), iubitorii de frumos vor descoperi o impresionanta si variata colectie de arta irlandeza si lucrari ale marilor maestri europeni.
 
Muzeul National de Istorie Naturala (Merrion St. Upper, Dublin 2) a fost infiintat in anul 1857, iar in prezent colectiile sale numara peste doua milioane de specimene din intreaga lume. Este unul dintre cele mai interesante muzee atat pentru copii, cat si pentru adulti.
 
Alte obiective: Pacul Phoenix, Gradina Zoologica, Gradina Botanica, Galeria Nationala, Parcul Acvatic.
    
Unde mancam? 
 
The Church Gallery Restaurant (la intersectia strazilor Mary si Jervis, Dublin 1). Cladirea veche de 300 ani a fost tansformata in bar, restaurant si club de noapte. 
 
Restaurant Patrick Guilbaud (21 Upper Merrion Street, Dublin 2). Cunoscut de peste 33 de ani pentru bucataria irlandeza si internationala, este unul dintre cele mai bune restaurante din Irlanda. .
 
Old Mill Restaurant (14 Temple Bar, Dublin) este un restaurant deschis din 1980 si renumit pentru preparatele din peste si „steak-uri”. 
 
Alte restaurante cunoscute: Trocadero Restaurant, Victoria Chinese Restaurant, Thornton’s Restaurant, Gochi Japanese Bistro, Silks Restaurant, Bella Cuba.
 
Unde facem cumparaturi?
 
Cele mai multe magazine se gasesc la nordul raului Liffey, strada O’Connell si zona adiacenta. Strada O’Connell se ramifica in mai multe stradute, pe care se gaesc numeroase magazine. Pe strada Moore se afla o piata in aer liber, iar strada Abbey este cunoscuta pentru produsele traditionale manufacturate. Pe Strada Henry se afla lanturi de magazine si mall-uri, unul dintre acestea fiind Clery’s. 
 
Alte magazine: Liffey Valley Shopping Centre, Stillorgan Village Centre, Jervis Shopping Centre, Dun Laoghaire Shopping Centre, Omni Park Shopping Centre.
 
Ce evenimente au loc in Dublin?
 
Festivalul St. Patrick este cea mai mare petrecere din Irlanda cu parade, focuri de artificii, concerte in strada si dans. Sfantul Partrick este patronul spiritual al tarii. Perioada: 16 – 18 martie, parada de St. Patrick fiind pe 17 martie.
 
Festivalul de moda are loc in septembrie. Peste 250 de restaurante, baruri si hoteluri gazduiesc acest festival. Perioada: 07-13 Septembrie.
 
Noaptea Culturii, care are loc in fiecare an pe 18 septembrie, este apreciat de iubitorii de frumos, care pot vizita gratuit peste 150 biserici, cladiri istorice, muzee si galerii. 
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cere o oferta!