Bilete de avion Blue Air | Din Cluj Napoca spre Paris

Zboruri catre Orasul Luminilor

 
Parisul, supranumit „Orasul Luminilor” sau „Orasul Iubirii”, este cu siguranta una dintre cele mai romantice destinatii din lume.
Sunt nenumarate motive pentru a vizita capitala Frantei: arta culinara sofisticata, muzica pasionala, arhitectura impozanta, literatura de exceptie si arte vizuale care au facut orasul celebru in toata lumea.
De indata ce incepeti explorarea celui mai vizitat oras din lume, veti constata ca va plimbati printr-un muzeu in aer liber. Radacinile celtice ale capitalei nu sunt evidente, mai ales ca in Paris exista atat de multe monumente si obiective turistice fabuloase, precum Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame sau Muzeul Luvru.
De aceea, Parisul a fost, este si va ramane o destinatie foarte populara. Orasul se bucura de peste 16 milioane de vizitatori anual, iar parizienii sunt decisi sa tina orasul deschis turistilor.
 
Ce vizitam?
 
Turnul Eiffel, o constructie din fier forjat, strapunge norii, impunatorul Arc de Triumf strajuieste stralucitorul Bulevard Champs-Elysees, grandioasa Catedrala Notre Dame impresioneaza de la prima vedere, podurile pline de lampi se intind pe Sena, iar cafenelele Art Nouveau isi intind terasele pentru orice vizitator dispus sa cunoasca emblemele pariziene.

In ciuda aparentelor, peisajul urban al Parisului nu este static; exista cateva elemente uimitoare, cu un puternic impact modern, contemporan – de la Centrul Pompidou, marca a stilului industrial, la Gradina Verticala care imbraca Musee du Quai Branly, la velele de sticla ale centrului de arta contemporana, Fondation Louis Vuitton si la strada La Seine Musicale.

Unde mancam? 

Reputatia Frantei pentru ei ei „cuisine” se dovedeste binemeritata, fie ca alegeti sa intrati intr-un bistro cochet de cartier, fie intr-un templu gastronomic cu trei stele Michelin; toate restaurantele se mandresc cu o pregatire minutioasa si cu o prezentare rafinata a preparatelor, servite obligatoriu cu vin. Patiseriileles boulangeries (brutariile), les fromangeries (branzeturile) si pietele colorate de strada sunt perfecte pentru a va pregati de un picnic in frumoasele parcuri si gradini ale orasului. 

 

Unde facem cumparaturi?

Stilul vestimentar specific, cel parizian, este unul deosebit, iar cumparaturile la moda sunt punctul forte al orasului. Parisul ramane in fruntea tendintelor internationale, iar vizitarea magazinelor de design consacrate si a caselor de moda emblematice reprezinta o parte esentiala din itinerariul oricarui turist. Aici gasiti de la magazine cu articole de imbracaminte, la magazine cu articole de uz casnic, ori cu arta, magazine de epocapietelibrarii si tarabe de un verde inchis de-a lungul malurilor raului, dar si imbracaminte pentru copiijucariisuveniruri. La acestea se adauga, desigur, magazine unde primeaza gastronomia si vinurile de soi.

 

Alte activitati si atractii turistice

Cu un ilustru istoric artistic – Renoir, Rodin, Picasso, Monet, Manet Dali si Van Gogh – Parisul se poate mandri cu  imbratisarea vietii unora dintre cei mai mari artisti ai LumiiCapitala Frantei adaposteste comori de arta din Antichitate si pana in prezent. Pe langa incredibilul Muzeu Luvrucolectia impresionanta a Muzeului d’Orsay si amprenta artei contemporane din Centrul Pampidou, zeci de muzee mai mici prezinta tuturor orice gen de arta imaginabil. Exista o gama variata de locatii unde se organizeaza expozitii, care se alatura vibrantei arte de strada a Parisului. 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Formular cerere

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cere o oferta!