5 excursii de o zi... din Paris

 

Parisul atrage in fiecare an un numar urias de turisti, insa, dupa ce vizitati orasul de cateva ori, ar fi o idee inspirata sa explorati si imprejurimile acestuia. Fie ca va indepartati doar pret de 30 de minute de Paris sau va "aventurati" intr-o excursie de 2 ore, veti descoperi un univers incredibil, cu castele somptuoase, gradini nesfarsite, muzee si sate pitoresti.

Parc de Sceaux

 

Cum ajungeti: din centrul Parisului luati trenul pe magistrala RER B si coborati la statia Parc de Sceaux
Durata calatoriei: 30 de minute

Parc de Sceaux

Este unul dintre cele mai indragite "refugii" ale parizienilor, care evadeaza in weekend din calea zgomotolui, a agitatiei si (uneori) a soarelui dogoritor al capitalei. Astfel, va puteti lua un cos de picnic cu specialitati frantuzesti si, dupa o plimbare prin gradinile din fata Castelului Sceaux, puteti gasi un loc mai retras pentru a lua in tihna pranzul. Desi in aprilie vremea e rece, cu siguranta va vor placea ciresii infloriti.

 

Versailles


Cum ajungeti: 
din statia Saint Michel-Notre Dame luati trenul pe magistrala REC C si coborati la statia Versailles Rive Gauche
Durata calatoriei: 30 de minute

Palat

Evident, principala atractie este Castelul Versailles, impresionant din toate punctele de vedere, de la dimensiuni si opulenta, pana la numarul de turisti care il viziteaza in fiecare an. Daca achizitionati un card de 25 Euro, veti putea vizita nu doar castelul principal, ci si palatele mai mici (Grand Trianon si Petit Trianon). Puteti incheia ziua cu o masa la unul dintre restaurantele de pe Grand Canal.

 

Castelele de pe Valea Loarei


Cum ajungeti:
 luati trenul din Gare d’Austerlitz, iar apoi transfer cu autocarul
Durata calatoriei: o ora si 30 de minute cu trenul, plus 30 de minute cu autocarul

Castelul Chambord

Valea Loarei se intinde pe aproximativ 280 km si este supranumita Gradina Frantei, datorita nenumaratelor vii, livezi, precum si culturi de anghinare si sparanghel. Este un tinut care pastreaza intacta memoria secolelor trecute, fiind celebru pentru castelele sale. Unul dintre acestea este Chambord, unde va puteti petrece toata ziua vizitand castelul, expozitiile de arta, plimbandu-va prin parc sau participand la diferite activitati.

 

Giverny


Cum ajungeti: 
cu trenul din Gare Saint-Lazare pana in Vernon, iar apoi transfer cu autocarul
Durata calatoriei: o ora si 30 de minute

Giverny

Giverny cu lacul cu nuferi si salciile plangatoare a fost facut cunoscut in toata lumea de Monet, care a surprins pe panza peisaje unice, in inconfundabilul stil impresionist. Nu doar peisajul din Giverny atrage vizitatorii, ci si Muzeul Impresionismului, cu cateva expozitii permanente foarte interesante: Maurice Denis, Monet, Theodore Wendel si Maximilien Luce. Pentru a vizita Muzeul Impresionismului, Casa Memoriala si Gradinile Monet, veti achita 16,5 Euro (adulti) si 8,5 Euro (copii intre 7 si 11 ani).

 

Chartres


Cum ajungeti: 
cu trenul din Paris Montparnasse
Durata calatoriei: aproximativ o ora

Notre-Dame

Chartres este supranumita Capitala luminii si a parfumului. Desi Chartres este un veritabil muzeu in aer liber, principala atractie este catedrala Notre-Dame si al sau vitraliu albastru cu motive florale, datand din secolul al XII-lea. Incepand cu luna aprilie, vizitatorii pot achizitiona Cardul Chartres, care le permite accesul la 10 obiective turistice. Daca vreti sa va amintiti cu placere de acest loc, puteti cumpara un suvenir... parfumat: Autrica, un parfum care poarta vechiul nume al orasului.

Cere o oferta!