5 lucruri de facut dupa imbarcarea in avion

Odata urcat in avion, sunt cateva lucruri pe care le face orice pasager: isi pune bagajul de mana in compartimentul de bagaje, asculta instructiunile insotitorului referitoare la regulile de pe timpul zborului, isi comuta mobilul sau tableta pe “mod avion” si, eventual, rasfoieste o revista. Pentru a avea un zbor placut si, mai ales, sanatos, mai sunt insa cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti.

Igienizati zona din jurul dvs.
Adevarul este ca avioanele nu sunt deloc curate. Microbiologistii estimeaza ca tava retractabila din fata scaunului are de aproximativ 30 de ori mai multi germeni decat incuietorile toaletelor din aeroport. De aceea, este indicat sa aveti servetele umede dezinfectante cu care sa stergeti masa retractabila, cotierele, ecranul TV si orice suprafata solida din jurul dvs., pe care o veti atinge in timpul zborului.
Masa retractabila

 

Pozitionati corect gura A/C
Probabil ca stiti de la birou: atunci cand stati intr-un spatiu inchis cu o persoana care are o boala contagioasa, cum ar fi gripa, aveti sanse mari sa va imbolnaviti si dvs. Cand aerul conditionateste recirculat intr-un spatiu inchis, sansele de a va imbolnavi se inmultesc simtitor. Pentru a va proteja cat mai bine, setati viteza aerului conditionat la minim si pozitionati gura A/C astfel incat jetul de aer sa curga perpendicular, in poala dvs.
Aer conditionat

 

Identificati cea mai apropiata iesire de urgenta
Nimeni nu se gandeste ca avionul s-ar putea prabusi, dar, de ce sa nu va pregatiti si pentru o situatie extrema? Asigurati-va ca stiti in ce directie se afla cea mai apropiata iesire de urgenta si cate randuri de scaune aveti de mers pana acolo. Astfel, veti putea iesi in mai putin de doua minute, chiar si atunci cand in cabina este intuneric si fum.
Iesire de urgenta

 

Puneti-va castile audio pe urechi
Daca nu doriti sa fiti deranjat sau daca nu sunteti un pasionat al discutiilor cu necunoscuti, puneti-va castile pe urechi. Fie ca ascultati sau nu muzica, este un gest pe care oricine il interpreteaza la fel in majoritatea cazurilor: “Nu deranjati!”
Casti audio

 

Guma de mestecat
Daca vi se infunda urechile in mod constant la decolare si aterizare, mestecati guma. Va ajuta sa treceti mai usor peste variatiile de presiune si, astfel, sa va simtiti mai confortabil.
Guma de mestecat

 

Cere o oferta!