5 motive pentru a apela la un agent de turism

De ce sa apelez la serviciile unui agent de turism? Este o intrebare care, o data cu aparitia platformelor de rezervare online, pare sa nu-si mai gaseasca atat de usor raspunsul. De cele mai multe ori, insa, realizezi motivele pentru care ar fi trebuit sa apelezi la un agent de turism, atunci cand hotelul in care te-ai cazat "nu e ca pe net" sau cand descoperi costuri ascunse la preluarea masinii inchiriate.

1. Agentul de turism identifica cu precizie toate aspectele importante ale unui sejur sau calatorii de afaceri.

Un agent de turism cu experienta va va da intotdeauna mai mult decat un pret si o oferta conform solicitarilor dumneavoastra. El va semnala detaliile aparent neimportante ale unei calatorii: proximitatea hotelului fata de obiectivele de interes, serviciile incluse in tariful de cazare, tipul de asigurare si card de credit pentru a putea prelua masina inchiriata, ora ideala pentru transfer la aeroport intr-o anumita zi si intr-un anumita destinatie etc. Pentru a va putea concentra asupra scopului calatoriei sau, dupa caz, pentru a va putea bucura de vacanta, agentul de turism va identifica aranjamentul ideal al tuturor pieselor din acest puzzle.

Agent de turism

 

2. Agentul de turism sesizeaza cu usurinta cea mai potrivita alternativa dintr-un ocean de oferte.

Nu este magie, ci este vorba de zeci de ani de experienta. Desi toate ofertele pentru un anumit tip de hotel par la fel sau desi un tarif mai mic pare mai avantajos, de cele mai multe ori realitatea este putin diferita. Atat de diferita, incat calatoria dumneavoastra poate deveni un fiasco. Nu insa daca apelati la un agent de turism, care va poate oferi solutii clare, corecte, verificate de-a lungul timpului.

Agent de turism

 

3. Apeland la un agent de turism, economisiti timp si bani.

Fiecare agentie de turism percepe un comision pentru serviciile sale. Cu toate acestea, este mai avantajos sa apelati la o agentie de turism, decat sa va bazati pe o platforma de rezervari online. Datorita accesului la platforme de rezervare B2B, care fac legatura direct intre furnizori si agentie, si a volumului mare rulat de aceasta, aveti sanse mari sa obtineti astfel o oferta mai buna. In plus, nu veti pierde timpul facand liste cu variante de oferte, pe care sa le analizati si reanalizati, fara sa aveti certitudinea ca veti lua cea mai buna decizie.

Rent-a-car

 

4. Agentul de turism este... avocatul dumneavoastra!

Oricare ar fi problema pe care o intampinati in calatoria de afaceri sau in sejurul de vara, agentul de turism va va sustine intotdeauna interesele in fata furnizorilor de servicii, fie ca sunt companii aeriene, hoteluri sau firme de rent-a-car. Agentul de turism va interveni de fiecare data pentru ca dumneavoastra sa aveti o experienta placuta in calatorie, iar, in cazul unor situatii de urgenta, va va ajuta sa reveniti in siguranta acasa.

Destinatie

 

5. Agentul de turism ca "personal shopper".

In cateva luni sau in cativa ani, agentul de turism va ajunge sa va cunoasca foarte bine. Ce va place si ce nu va place, ce tip de hotel preferati, care sunt orele de zbor convenabile, care sunt destinatiile care va intereseaza, in ce tipuri de vacante mergeti de obicei, care sunt serviciile turistice suplimentare pe care le doriti. De aceea, agentul de turism va putea sa va faca sugestii si propuneri interesante, in perioade cu tarife optime, pentru ca dumneavoastra sa va simtiti excelent in fiecare calatorie.

Cere o oferta!