7 motive pentru a vizita Parisul

 

In ciuda atentatelor de anul trecut, Parisul a fost, este si va ramane o destinatie foarte populara. Orasul se bucura de peste 16 milioane de vizitatori anual, iar parizienii sunt decisi sa tina orasul “deschis” turistilor. Tourism-Review.com va prezinta sapte motive pentru a vizita Parisul acum.

Libertate, egalitate, fraternitate


Place de la Republique este, fara doar si poate, una dintre cele mai mari piete din Paris si un simbol al natiunii franceze.

Place de la Republique - Paris

Marianne, monumentul central al pietei, reprezinta Republica franceza. Acum doi ani, piata a fost transformata in zona pietonala, iar recent a devenit locul de intalnire al celor care isi manifesta solidaritatea cu victimele atacurilor teroriste.

 

Dragoste, dragoste, dragoste


Situat in nordul Parisului, la 150 de metri “deasupra” acestuia, Montmartre “ascunde” mica piata Jehan-Rictus, celebra printre indragostiti.

Je t aime

In piateta de doar 40 metri patrati, se gaseste Le mur des je t’aime, adica “Zidul Te iubesc”. Pe cele 612 caramizi ale acestuia, artisti din lumea intreaga au scris declaratia de dragoste in peste 300 de limbi de pe tot globul.

 

Spirit liber


Alaturi de Atena antica, si Parisul este faimos pentru ganditorii, moralistii si inventatorii sai.

Cafe de Flore

Cafe de Flore, situata in cartierul Saint-Germain-des-Pres, este locul in care artistii si filozofii se intalneau in perioada interbelica pentru a purta dezbateri aprinse. A devenit cunoscut si pentru ca era frecventat de Jean-Paul Sartre si Simone de Beauvoir.

Arta


Gazduind peste 200 de muzee, Parisul este celebrat drept un veritabil oras al artei.

Luvru

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai mari din lume; si-a deschis portile in 1793 si de-atunci numele sau este sinonim cu arta, gratie celor peste 35 000 de opere de arta pe care le expune. Aici se afla si misteriosul tablou Mona Lisa, pictat de Leonardo da Vinci.

 

Muzica si dans


Intr-unul dintre recentele festivaluri de muzica desfasurate in septembrie, peste 350 000 de muzicieni techno au “invadat” strazile capitalei franceze.

Muzica

Parisul este orasul care iubeste muzica in orice expresie a ei, fie ca este vorba de clasica, rock sau electronica.

Un centru al modei


Coco Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent sau Karl Lagerfeld - iata cateva nume pentru care Parisul este considerat cel mai influent oras din lumea modei.

Moda

Coco a transformat complet moda feminina, Christian a creat “new look”-ul, Yves a inventat costumul pentru femei, iar Karl este un adevarat “tar” al modei contemporane. Actrita germana Romy Schneider a surprins cel mai bine spiritul Parisului: “In Paris am invata sa traiesc, sa iubesc, sa ma misc si, inainte de toate, sa ma imbrac.”

Delicii culinare


Unul dintre lucrurile pentru care parizienii si Parisul sunt renumiti este pasiunea pentru mancarea buna.

fel

In centrul Parisului veti putea descoperi o arta culinara senzationala, in restaurante de familie, care de afara nu vestesc nimic deosebit: simple, cu mese mici, scoase afara, pe trotuar. Cu toate acestea, sunt pariul castigator pentru o experienta gastronomica de neuitat.

Sursa: Tourism-Review.com

Cere o oferta!