Algarve - locul in care istoria si natura se impletesc armonios

Autor: Cristina Pacurar
Sursa: amfostacolo.ro

O vizita in regiunea Algarve nu inseamna doar o oportunitate de a te bucura de superbele plaje cu nisip fin si de mancarea delicioasa ci este si o sansa sa descoperi o zona cu o importanta mostenire culturala, istorica si religioasa.

Castelul Silves

As putea spune ca aceasta frumoasa si insorita zona sudica a Portugaliei are doua fete:

 Praia dos Almaes

una care se dezvaluie oricui o viziteaza si alta ascunsa, misterioasa, care se arata doar celor interesati sa arunce o privire mai atenta asupra frumusetii castelelor, fortaretelor, monumentelor, bisericilor si muzeelor.

Se Cathedral de Silves

Castelo de Aljezur (Aljezur), Fortaleza do Cabo de Sao Vicente si Fortaleza de Santo Antonio de Beliche din Cabo (Vila do Bispo), Muralhas de Lagos si Forta da Ponta da Bandeira (Lagos), Forte de Sao Joao do Arade (Lagoa), Castelo de Silves (Silves), Castelo de Paderne (Albufeira), Castelo de Loule (Loule), Muralhas do Faro (Faro), Castelo and Muralhas de Tavira (Tavira), Castelo de Alcotim (Alcotim) sunt doar cateva dintre castele si fortaretele construite incepand cu secolul 13 care va asteapta sa le descoperiti misterele.

Castelul SIlves

Veti gasi in Algarve nenumarate biserici, muzee de istorie si arheologie si situri arheologice care va vor ajuta sa aflati multe lucruri interesante despre trecutul zbuciumat al acestei zone. Aflandu-se timp de patru secole sub ocupatie araba, aceasta zona a pastrat foarte bine influenta acestora.

Jeep Safari

Noi am remarcat in primul rand cosurile caselor (in general doua turnuri pe fiecare acoperis) care seamana foarte bine cu minaretele moscheelor, iar ghidul care ne-a insotit in excursie ne-a spus ca fiecare casa are cel putin doua astfel de turnuri si ca sunt construite asa datorita influentelor arabilor care au trait aici cu mult timp in urma.

Cere o oferta!