Algarve, perla necunoscuta a Portugaliei

Autor: Cristina Pacurar
Sursa: amfostacolo.ro

 

Cand am primit invitatia de a participa, in calitate de autor AmFostAcolo, intr-un media trip in Portugalia, unde, impreuna cu un mic grup de jurnalisti, urma sa descopar frumusetea zonei sudice a acesteia, Algarve, recunosc ca nu stiam prea multe despre aceasta tara.

Praia da Falesia

Timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie pana la plecare si putinele informatii pe care le-am gasit despre Albufeira si despre Algarve au facut sa plec de acasa fara sa stiu cu adevarat la ce sa ma astept. Nu a fost o problema prea mare pentru mine, pe de o parte pentru ca mergeam cu grup organizat, pe de alta parte pentru ca stiam tot ce trebuie sa stiu: voi reusi sa vad oceanul, iar pentru mine, care iubesc din tot sufletul marea, era suficient ca sa stiu ca imi va placea.

Hotel Grande Real St. Eulalia

Ce nu stiam atunci si aveam sa aflu mai tarziu, era cat de mult avea sa imi placa aceasta zona insorita a Portugaliei. Cum, incepand din aceasta vara, in perioada 20.06-12.09, turistii romani vor avea la dispozitie un charter direct Otopeni – Faro, lucru care face ca in aproximativ 5 ore de la plecarea din Bucuresti sa stai deja pe balconul camerei de hotel privind oceanul marginit de palmieri inalti, ma face sa cred ca in curand vom citi tot mai des despre aceasta zona insorita, care are atat de multe de oferit.

Praia dos Pescadores

Asa ca o sa dau eu startul si o sa incerc sa va povestesc ce am facut si vazut acolo, ce am aflat de la reprezentantii locali de turism cu care am intrat in contact, cam ce preturi erau cand am fost eu si tot ce consider necesar ca ar trebui sa stie cineva care studiaza zona pentru o posibila vacanta.

Auramar Hotel Resort

Un lucru este cert, cine va alege aceasta destinatie pentru vacanta nu va regreta, pentru ca este o zona binecuvantata cu o clima blanda, cu peisaje superbe si cu oameni calzi si prietenosi. Are toate ingredientele pentru a oferi o vacanta de vis, o vacanta cu iz exotic, o vacanta din care te intorci cu sufletul plin de frumusete.

 

Vedere Auramar Hotel ResortDrumul: Nu o sa insist prea mult asupra lui, pentru ca a fost putin atipic, din cauza ca in acea perioada nu exista nici un zbor direct catre Portugalia. Asa ca am zburat cu Blue Air la Malaga (Spania), care se afla la aproape 450 km departare de Albufeira, statiunea in care aveam cazare pentru 5 nopti. Avionul a fost mare, plin ochi, zborul a fost, in general lin, cu ceva turbulente inainte de aterizarea care a fost una de mare clasa, nici macar nu am simtit cand rotile au atins pamantul. De la Malaga am avut transfer cu autocarul pana in Albufeira, unde am avut cazare la hotelul Aqua Pedra Dos Bicos 4*.

 

Cere o oferta!