Categorie: Business Travel
5 motive pentru a apela la un agent de turism

5 motive pentru a apela la un agent de turism

De ce sa apelez la serviciile unui agent de turism? Este o intrebare care, o data cu aparitia platformelor de rezervare online, pare sa nu-si mai gaseasca atat de usor raspunsul.
Rent-a-car: ghid de inchiriere auto

Rent-a-car: ghid de inchiriere auto

De ce rent-a-car? Multe dintre destinatiile de vacanta merita explorate in amanunt, iar pentru aceasta veti avea nevoie de o masina pentru cel putin jumatate din durata sejurului. Pentru a face cea mai buna alegere, este bine sa stiti care sunt conditiile generale de rent-a-car.
Merita sa platiti serviciile aditionale ale unei curse low-cost?

Merita sa platiti serviciile aditionale ale unei curse low-cost?

Cel mai important avantaj al curselor low-cost este, fara doar si poate, pretul – mult mai scazut decat cel al unei curse de linie pe aceeasi ruta. De aceea, low-costul este alegerea perfecta pentru deplasari pe distante relativ scurte si cu zbor retur in 2-3 zile (city break, calatorie de afaceri)
Ce asigurare de calatorie sa aleg?

Ce asigurare de calatorie sa aleg?

E bine sa pornesti la drum optimist, pentru ca altfel... de ce-ai mai porni? Totusi, intotdeauna poate avea loc un eveniment neprevazut si mai ales neplacut. Asa ca, de fiecare data cand porniti intr-o calatorie, fie ea de placere, de afaceri sau la studii, este bine sa va faceti o asigurare de calatorie. Insa intrebarea este: Ce tip de asigurare se potriveste cel mai bine scopului calatoriei mele?
Orase… URIASE! Top 10 destinatii turistice pe mapamond

Orase… URIASE! Top 10 destinatii turistice pe mapamond

Acum cateva saptamani, Euromonitor International a publicat Topul oraselor - destinatii turistice. Acesta include primele 100 orase din intreaga lume, care atrag in fiecare an un numar impresionant de turisti. Topul a fost realizat pe baza datelor referitoare la 2014 si subliniaza ca, in pofida unor tensiuni geopolitice sia turbulentelor economice, numarul de turisti in centrele urbane este in crestere.
5 lucruri de facut dupa imbarcarea in avion

5 lucruri de facut dupa imbarcarea in avion

Odata urcat in avion, sunt cateva lucruri pe care le face orice pasager: isi pune bagajul de mana in compartimentul de bagaje, asculta instructiunile insotitorului referitoare la regulile de pe timpul zborului, isi comuta mobilul sau tableta pe “mod avion” si, eventual, rasfoieste o revista. Pentru a avea un zbor placut si, mai ales, sanatos, mai sunt insa cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti.
5 lucruri care trebuie luate intr-un zbor lung

5 lucruri care trebuie luate intr-un zbor lung

Atunci cand ne facem bagajul, suntem adeseori tentati fie sa luam toata casa, fie sa reducem la minim obiectele pe care, pana la urma, tot noi le vom cara. Insa, daca zborul cu avionul dureaza mult, pe lista vor aparea - vrand-nevrand - cativa itemi care ne vor face calatoria mai confortabila. In plus, acestia nu ocupa un spatiu foarte mare si pot fi pastrati in permanenta la indemana.
4 motive pentru a calatori doar cu bagajul de mana

4 motive pentru a calatori doar cu bagajul de mana

V-ati gandit ca este intotdeauna mai avantajos sa calatoriti doar cu bagajul de mana? Atunci cand intreprindeti o scurta calatorie de afaceri sau mergeti intr-un city break este mai profitabil sa calatoriti doar cu bagajul de mana. Mai ales daca zburati cu o companie aeriana low cost!
5 reguli de eticheta la bordul avionului

5 reguli de eticheta la bordul avionului

Cand va imbarcati in avion, primul lucru la care va ganditi este sa va instalati cat mai confortabil, adica sa depozitati bagajul la indemana, sa va dati scaunul pe spate si sa va intindeti cat mai bine. Desi par detalii minore, este important ca toate acestea sa nu jeneze sau chiar sa frustreze pe ceilalti pasageri, in special pe cei care se afla in imediata vecinatate.
Cum organizezi o calatorie perfecta?

Cum organizezi o calatorie perfecta?

Ai observat cum unele persoane fac ca cele mai dificile calatorii sa devina simple precum o plimbare in parc? Noua calatori din zece isi creeaza un itinerariu aproape perfect inainte sa isi faca bagajele. Exista si instrumente moderne care stabilesc itinerarii, de la site-uri, pana la aplicatiile care permit calatorilor sa isi planifice drumetiile, ca apoi sa impartaseasca ideile cu cei dragi. Insa abilitatea de a stabili un itinerariu eficient, care sa atinga toate obiectivele turistice existente, presupune mai mult decat credem, pentru ca planurile elaborate si bine definite sunt o componenta a oricarei calatorii de succes.
Cere o oferta!