Caraibe, cel mai frumos loc de pe pamant…

 

Caraibe? "Acesta este cel mai frumos loc de pe pamant pe care l-au vazut ochii omului", a spus Cristofor Columb in 1492, uimit de frumusetea regiunii de coasta a Cubei. Aceeasi frumusete se infatiseaza ochilor fiecarui om care paseste nu doar pe o plaja cubaneza, ci si in Republica Dominicana sau in Riviera Maya, in Mexic. Aici veti descoperi cele mai frumoase plaje din lume si va veti bucura de nisip fin, umbra palmierilor si de relaxarea data de o curgere mai tihnita a timpului.

 

Punta Cana

Foto Ministerul Turismului din Republica Dominicana

O ISTORIE ZBUCIUMATA

Dar timpul nu a fost intotdeauna atat de ingaduitor cu aceste locuri... Mayasi, azteci, tainos, spanioli, englezi, francezi, americani si africani, corsari si conchistadori, razboinici bastinasi si colonisti – cu totii s-au luptat de-a lungul veacurilor pentru a stapani pentru o clipa un colt din aceasta lume si bogatiile ei.

Fortareata Ozama, Republica Dominicana

Foto Ministerul Turismului din Republica Dominicana

 

 

Din fericire, acum au mai ramas doar urmele mai mult sau mai putin impunatoare ale acestor framantari: picturi rupestre, situri istorice, orase coloniale, piramide, bazilici si muzee. Sunt tot atatea ocazii pentru a face un tur istoric in Republica Dominicana, Mexic sau Cuba.

 

O DESTINATIE OFERTANTA

Chiar daca din toata regiunea Caraibilor ne limitam doar la Republica Dominicana, Mexic si Cuba, aceasta ofera fiecarui turist un motiv de incantare: unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, orase coloniale pline de istorie si cultura, preparate autentice cu arome surprinzatoare si peisaje spectaculoase.

Cozumel, Mexic

De aceea, veti avea cu siguranta nevoie de nenumarate excursii pentru a descoperi tot ce va poate oferi Caraibe, gasind astfel un motiv suplimentar pentru a reveni in fiecare an aici!

 

CARAIBE PENTRU FAMILII

Putine destinatii din lume sunt atat de potrivite pentru un sejur cu familia! Motivele sunt multe: plaje, clima, siguranta, calitatea serviciilor, bucataria, hotelurile, precum si statiunile sale, care sunt veritabile parcuri de distractie in care toata lumea, indiferent de varsta si de gusturi se poate bucura de o super vacanta.

Cozumel, Mexic

Copiii nu vor avea cand sa se plictiseasca, datorita gamei variate de activitati si facilitati special concepute pentru ei: parcuri tematice, piscine dedicate, restaurante cu mese speciale pentru copii, concursuri, competitii sportive in care toata lumea castiga si se distreaza.

 

UN AUTENTIC PARADIS NATURAL

Cuba este casa pentru multe plante fosile preistorice, cum ar fi palmierul de pluta sau solandra (una dintre cele mai mari flori din lume), si pentru nu mai putin de 7000 de specii de plante. In Cuba exista multe sanctuare naturale protejate, precum Sierra Maestra, Valea Vinales, Parcul National Guanahacabibes si Parcul Alexander von Humboldt.

Pe Riviera Maya (Mexic) puteti descoperi una dintre cele mai interesante forme de relief: cenotele sau "gaurile cu apa", create prin prabusirea tavanului unor formatiuni calcaroase. In unele dintre cele peste 6000 de cenote se poate chiar inota. Si Republica Dominicana are o natura spectaculoasa, fie ca este vorba de flora, pasari sau vietati acvatice, protejata pe cuprinsul a catorva parcuri naturale: Los Haitises, Parcul National de Est, Insula Saona.

Cere o oferta!