Excursii cu plecarea de la vila Sunny Garden, Insula Lefkada

Vila Sunny Garden este situata in Nidri (Nydri), asezarea cea mai dezvoltata din punct de vedere turistic din Insula Lefkada. Aici aveti aproape restaurante, cafenele, magazine, bancomate, centre de inchiriere masini, farmacie si, bineinteles, portul Nidri. Pozitionarea vilei este ideala pentru o vacanta perfecta in Lefkada, care trebuie neaparat sa includa si cateva dintre cele mai frumoase excursii care se pot face de aici.

CASCADA DIMOSARI, NIDRI, INSULA LEFKADA

Vila Sunny Garden se afla la doar 3,5 km de mers pe jos (aproximativ 45 de minute) si 8 km de mers cu masina, pe sosea (aproximativ 20 de minute), de Cascada Dimosari, din Nidri. Oricare ar fi varianta de deplasare pe care o alegeti, efortul va va fi rasplatit. In afara de privelistea spectaculoasa, care va va incanta privirea, veti putea face si o baie pentru a va racori si relaxa. Apoi puteti bea o cafea sau o bautura rece la cafeneaua din apropiere.

Cascada Nidri

ODYSSEIA CAPITANULUI GHERASIMOS – EXCURSIE DE O ZI, PE MARE

Petreceti o zi fabuloasa, facand o incursiune in mitologia si istoria regiunii! Veti ancora pe coastele insulelor Lefkada, Meganisi, Skorpios si Madouri si veti vizita pestera Papanikolis, unde veti face o scurta oprire pentru inot.

Pestera Papanikolis - Meganisi

Apoi va veti intoarce in timp, petrecand o ora si jumatate in satul pescaresc traditional Spartochori din Meganisi, unde va veti delecta cu superba priveliste a golfului si imprejurimilor.

Satul Spartochori - Meganisi

Cei mai indemanatici vor avea sansa sa-l ajute pe capitanul Gherasimos sa piloteze (la intoarcere) corabia Odysseia.

Odysseia_Gherasimos

Pe tot parcursul calatoriei, capitanul Gherasimos va va vraji cu o voia sa buna si... contagioasa, povesti savuroase despre locurile vizitate si bauturi reci.

 

7 INSULE – EXCURSIE DE O ZI, PE MARE

Imbarcati-va intr-o croaziera placuta si confortabila, in care veti descoperi cele mai importante insule din jurul Lefkadei! Prima oprire se face pe plaja Porto Katsiki, de pe Insula Lefkada, unde va veti bucura de soare si inconfundabila apa turcoaz.

Lefkada - Porto-katsiki

Apoi veti traversa spre Kefalonia (in Fiskardo), cea mai mare insula din Marea Ionica, cu peisaje si atractii naturale incantatoare: plaje lungi, golfuri pitoresti, pesteri si formatiuni geologice rare.

Fiskardo - Kefalonia

Urmatoarea insula din itinerariu este Ithaca, faimoasa datorita lui Ulise, erou homeric si izvor al legendelor grecesti. Aici muntele se imbina armonios cu marea, dand nastere unor golfuri spectaculoase cu plaje superbe.

Plaja Sarakiniko - Ithaca

Pestera Papanikolis, din insula Meganisi este celebra datorita capitanului Iatridis, care s-a ascuns aici cu submarinul in anul 1940. Daca marea este calma, e un loc excelent pentru o baie.

 

Croaziera continua cu un ocol dat insulelor Skorpios,

Skorpi

Sparti si Skorpidi si o scurta pauza pentru plaja si baie. In drum spre portul Nidri, veti putea admira insula Madouri, unde s-a nascut si si-a scris operele poetul Aristotel Valaoritis.

Cere o oferta!