Categorie: City break-uri tematice
Calatoria cu metroul - inca o statie, inca o descoperire

Calatoria cu metroul - inca o statie, inca o descoperire

Pentru cei care apreciaza arta contemporana oferta de fata ia forma unei ocazii inedite de a descoperi o intreaga lume subterana creata prin insertia lucrarilor de arta in contextul urban; Culori, mozaicuri, instalatii, sculpturi, fosile, schite, toate evocand perioade istorice, ori personaje marcante aflate sub influenta noului. Intrebarea vine firesc: muzeu sau galerie de arta? Raspunsul nostru: amandoua!
Fii eroul propriului basm

Fii eroul propriului basm

Cel mai adesea copiii isi doresc ca in viitor sa devina printi, printese, cavaleri, insusi Fat-Frumos ori Ileana Cosanzeana. Dar adultii nu isi pot dori acelasi lucru? Intr-un amestec de evolutie a familiilor regale, aliante, razboaie, povesti de dragoste, tratate de pace si mult curaj, va prezentam pe scurt un numar magic de castele ale Europei in care poti avea sentimentul ca visele devin realitate.
Londra magica a lui Harry Potter

Londra magica a lui Harry Potter

Curaj! Intrati in lumea vrajitorilor si a farmecelor lor, urmand pasii lui Harry, Ron si Hermione. Aceasta este o enumerare de cateva locuri interesante unde s-a desfasurat actiunea din renumita serie (carti si filme), ori atractii cu franciza „Harry Potter”.
Orasul Alb

Orasul Alb

Belgrad este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, fiind situat intre Occident si Orient, la confluenta dintre raul Sava si fluviul Dunarea. Moizac bogat in culturi, influente si stiluri, capitala Serbiei ofera o multitudine de atractii culturale, o larga gama de evenimente, fapt ce atrage permanent turisti.
Muzeul Altfel

Muzeul Altfel

Oricat de insetati de cunoastere ati fi, sursa informatiilor poate impune un cadru plictisitor, banal. Chiar si in cazul muzeelor, uneori parca interesul scade cand subiectul se limiteaza la o categorie generala- istorie, arta, ori arheologie. De aceea, pentru calatorii dinamice si activitati interesante, alegeti sa vizitati obiective turistice cu adevarat demne de atentie.
Istoricul Waterloo

Istoricul Waterloo

Valonia este o regiune vorbitoare de limba franceza, situata in sudul Belgiei. Cuprinde mai multe sate rustice, intr-o suprafata preponderent verde, dar si cateva orase postindustriale. Ardeni, impadurita puternic, reprezinta locul ideal pentru activitati recreative; aceasta zona de podis prezinta intretaieri de rauri, un sistem de rauri si sanse reduse de schiat in mijlocul iernii. Istoria seculara este evidenta in orase ca Mons si Tournai, in caranvalurile memorabile din Binche, Stavelot si Malmedy, ori in abundenta imprastiata a ruinelor medievale ale castelelor si cetatilor.
Trei zile in Sicilia

Trei zile in Sicilia

Sicilia, cea mai mare insula din Mediterana, este imaginea „varfului de cizma” – conturul granitelor Italiei. Istoria sa bogata se reflecta in situri, asemeni Vaii Templelor, unde se afla ruinele a sapte temple monumentale in stil arhitectural doric. De asemenea, este binecunoscut faptul ca pe marginea estica a Siciliei se afla Muntele Etna, unul dintre cei mai inalti vulcani activi din Europa.
O za din „Lantul Baltic”

O za din „Lantul Baltic”

Incantare si frumusete - acestea sunt atributele care iti rasar in minte cand vorbesti despre Vilnius. Orasul afiseaza o varietate de elemente arhitecturale expresive si puternice. Faptul se datoreaza, cel mai probabil, istoriei orasului, care nu a fost dintotdeauna capitala tarii. Cu toate acestea, de mai bine de cinci secole, pana in secolul al XVIII-lea, Vilnius a desemnat centrul politic si cultural al Marelui Ducat al Lituaniei. Vechiul Oras a fost inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1994, datorita conservarii unui complex impresionant de cladiri gotice, renascentiste, baroce si clasice, dar si a dispunerii sale medievale si a cadrului natural vast.
Taramurile din „Game of Thrones”

Taramurile din „Game of Thrones”

„Game Of Thrones” este unul dintre cele mai cunoscute seriale din istoria televiziunii. De aceea, fiecare loc de filmare a devenit atractie turistica, bucurandu-se de imbunatatiri specifice: pastrarea studioului original de filmare, posibilitatea de a purta costume similare cu cele ale actorilor, practicarea tirului cu arcul si, bineinteles, sentimentul cat mai veridic pe care vi-l pot oferi imprejurimile. Cele mai multe scene au fost filmate in nordul Irlandei, iar faptul pare ca nici nu mai are nevoie de argumente.
Neoficiala capitala a Coastei de Azur

Neoficiala capitala a Coastei de Azur

Coasta de Azur este una dintre cele mai stralucitoare destinatii de vacanta de pe continent. Contine briantele puncte turistice St. Tropez si Cannes, dar si numeroase peisaje idilice mai putin cunoscute. A atras de-a lungul timpului personaje celebre, artisti si actori, prin intermediul unor constructii somptuoase, a senzualitatii coastei, dar si a luminii unice in care se scalda.
Trei zile in Frankfurt

Trei zile in Frankfurt

Frankfurt este unul dintre cele mai mari orase din Germania, fiind considerat centrul financiar si de afaceri al tarii. In ierarhia intinderii, Frankfurt se afla dupa Berlin, Hamburg, Munich si Koln. Orasul este cunoscut pentru orizontul sau modern, pentru includerea sediului central al Bancii Centrale Europene, a bursei Deutsche Börse si a numeroaselor companii germane cu specific financiar.
Toledo intr-o singura zi

Toledo intr-o singura zi

Toledo este una dintre splendidele asezari din tara. Orasul purta in Evul Mediu eticheta „celor trei culturi”, acceptand in cadrul sau crestinismul, mahomedanismului si mozaismul. Aceasta sinteza culturala provoaca interesul turistilor ajunsi in Spania, dornici de a vizita si de a aborbi cat mai multe informatii despre densitatea istorica a zonei. Fie ca vorbim despre originea vizigota sau romana, ori despre influenta patrunzatoare a pictorului El Greco, Toledo se mandreste cu un patrimoniu cultural bogat, cu repere istorice semnificative.
Doua zile in „Orasul Turnului Inclinat”

Doua zile in „Orasul Turnului Inclinat”

Pisa este renumit pentru turnul sau inclinat si pentru statutul de loc al nasterii marelui astronom Galileo Galilei. Unii turisti petrec o perioada scurta in oras, in trecere, altii exploreaza in detaliu caracterul medieval fascinant al asezarii. Situat in Regiunea Toscana, la gura raului Arno, Pisa se afla la cateva ore distanta de Florenta si in apropierea orasului Lucca.
Descopera Roma in trei zile

Descopera Roma in trei zile

Putine orase pot rivaliza cu uimitorul patrimoniu cultural al Romei. De-a lungul istoriei, orasul a jucat un rol important in transformarile artei occidentale, atragand artistii de varf si inspirandu-I sa impinga limitele realizarilor creative. Rezultatul este un oras plin de comori nepretuite. Statuile antice impanzesc muzeele de clasa mondiala; mozaicurile bizantine si frescele renascentiste stralucesc in bisericile bogate in arta; fatadele in stil baroc se pliaza pe constructul pietelor medievale.
Doua zile in orasul contrastelor

Doua zile in orasul contrastelor

Capitala culturala si economica a Israelului ocupa o pozitie importanta in optiunile de calatorie a turistilor din toate colturile lumii, datorita naturii sale cosmopolite imbinate armonios cu farmecul stilului vechi. Viata de noapte efervescenta, plajele cu nisip fin, edificiile conservate si cladirile moderne recreeaza identitatea contrastanta a orasului Tel Aviv, transferandu-i culoare, libertate si un ritm de viata dinamic. Nu intamplator este catalogat drept ”orasul care nu doarme niciodata”, fiindca debordeaza de viata si de prosperitate, primind cu bratele deschise vizitatorii de pretutindeni.
City break in capitala fado-ului

City break in capitala fado-ului

Taram al muzicii fado, Lisabona este un oras insorit si plin de viata care inglobeaza la un loc cultura, istoria si arta, toate puse la dispozitia calatorului insetat de cunoastere si noutate. Denumita si “Orasul celor sapte coline”, capitala portugheza cucereste inca de la prima intalnire si poarta vizitatorul prin locuri, povesti si experiente dintre cele mai interesante, care evoca perioade si episoade insemnate din trecutul tarii. Fiecare colt al orasului aminteste de marile descoperiri ale exploratorilor, o epoca de inflorire care a transformat Portugalia intr-o natiune puternica si intr-un centru comercial prosper.
Cere o oferta!