Festivaluri in Barcelona (2)

Si in a doua parte a anului vizitatorii vor avea foarte multe motive pentru a calatori in Barcelona, fie ca este vorba de atractiile “clasice”, precum La Rambla, sau nenumaratele festivaluri si sarbatori populare.

Sala Montjuic
Cand: 1 iulie – 5 august 2016
Unde: 
in exteriorul fortaretei Montjuic

 

Sala Montuic

In noptile de vara din iulie si august, sunteti invitati sub meterezele fortaretei Montjuic nu doar pentru un picnic in aer liber, ci si pentru un concert de jazz (de la ora 20:45) sau pentru a viziona un film (de la ora 22:00), de luni pana vineri. Desi aici veti gasi un bar si standuri cu diferite gustari, foarte multi isi aduc de-acasa cosul cu cava si jamon. Pana la Montjuic puteti ajunge cu un autobuz gratuit, din Placa Espanya, insa la intrare va trebui sa achitati un bilet.

 

La Festa Gracia
Cand: 15 – 21 august 2016
Unde: 
districtul Gracia

 

La Festa Gracia

Se desfasoara timp de o saptamana in fiecare vara si este cel mai cunoscut festival organizat de comunitatea din Gracia, unul dintre districtele Barcelonei. Strazile inguste ale cartierului sunt impodobite cu stegulete, masti, statuete si lampi colorate, realizate manual. Piatetele, pline cu standuri cu delicii culinare, gazduiesc nenumarate concerte. Acest festival este organizat in primul rand pentru comunitate, de aceea vizitatorii sunt rugati sa nu deterioreze decoratiunile si sa pastreze linistea dupa ora 1 A.M.

 

L’Alternativa
Cand: 14 – 20 septembrie 2016
Unde: 
Barcelona

 

L' Alternativa

Ajuns la cea de-a 23-a editie, L’Alternativa este un renumit festival independent de film, care promoveaza regizori noi, putini cunoscuti publicului larg, care rareori prezinta filme comerciale. In afara de vizionarea de filme inedite si participarea la discutii libere cu autorii filmelor, festivalul ofera si workshop-uri creative pentru copii.

 

La Merce
Cand: 22 – 25 septembrie 2016
Unde: 
Barcelona

 

La Merce

Festivalul dateaza din secolul al XIX-lea, cand a fost organizat in cinstea Fecioarei Maria, patron al Barcelonei. Ca orice sarbatoare din Peninsula Iberica, zgomotul, culorile, artificiile, voia buna si dansul cuprind toate strazile orasului. Supranumit “Festivalul festivalurilor” (Festa Major), La Merce atrage anual aproape 2 milioane de vizitatori din lumea intreaga, dornici sa se distreze si sa asiste la spectacolele puse in scena de peste 2000 de artisti.

 

Fira de Santa Lucia
Cand: 27 noiembrie – 23 decembrie 2016
Unde: 
Placita de la Seu, Barcelona

 

Fira de Santa Lucia

Este unul dintre cele mai longevive targuri de Craciun, care se tine inca din anul 1786, in ciuda oricaror calamitati sau razboaie. Fata de alte targuri de Craciun din Europa, aici clima este mai blanda, asa ca va puteti bucura de atmosfera de sarbatoare fara sa va incovoiati sub greutatea hainelor de iarna. In plus, puteti cumpara figurine, decoratiuni, instrumente muzicale, flori, crengi de eucalipt, haine si multe alte produse mestesugaresti care sa va aduca aminte de o vacanta plina de culoare.

Cere o oferta!