Festivaluri in Berlin (1)

 

Aparent, Berlinul este sobru si ordonat. Sau, mai bine spus, doar sobru si ordonat. Insa Berlinul este si orasul in care te poti distra pana seara tarziu, fara sa te plictisesti si indiferent de anotimp. Festivalurile, care se desfasoara in fiecare luna, sustin voia buna a vizitatorilor, alaturi de un wurst si o bere adevarata.

Saptamana modei de la Berlin
ianuarie si iunie/iulie

Festivalul a fost inaugurat in iulie 2007 si si-a facut repede intrarea in liga marilor evenimente de acest tip de la Milano, Paris si New York.

Fashion Week

O multitudine de spectacole de moda au loc in tot orasul: Expocenter CityArena BerlinPoarta BrandenburgKulturforum si Admiralpalast - pentru a numi doar cateva dintre locatii. La eveniment iau parte nu doar cumparatori si comercianti, ci si presa, vedete internationale si paparazzi. In 2016, Saptamana modei a avut loc intre 18 si 22 ianuarie; editia de vara va avea loc intre 28 iunie si 1 iulie 2016.

 

Festivalul de Film de la Berlin
Februarie
In fiecare luna februarie, Berlinul devine capitala cinematografului international. Chiar daca nu veti reusi sa vizionati unul dintre nenumaratele filme care ruleaza in Berlinale Palast,

Festival de Film

veti avea ocazia sa participati la una dintre multele petreceri cu care se continua vizionarile. In 2016, festivalul a avut loc intre 11 si 21 februarie 2016.

 

 

Ziua Tatalui / Barbatului
Mai
Desi Ziua Barbatului (Männertag / Vatertag) are loc de Inaltare, sarbatoarea nu are nimic religios in ea. Mai degraba, are de-a face cu bautul berii, pe terase, in berarii sau pe roti, in asa numitele Bier Fahrrad - vehicul pe 4 roti cu pedale,

Herrentag

“alimentat” de un butoi cu bere si la deplasarea caruia trebuie sa contribuie toti bautorii de la bord. In 2016, Ziua Barbatului va fi sarbatorita pe 5 mai.

 

 

Carnavalul Culturilor
Mai
Carnavalul Culturilor este ocazia perfecta pentru ca Berlinul sa-si celebreze diversitatea culturala. Turistii pot merge la parada din Kreuzberg sau pot savura gusturi, arome si arta culinara din toata lumea.

Carnavalul culturilor

Timp de 4 zile, Berlinul este un oras al culorilor si muzicii, in care mii de artisti, dansatori si cantareti intretin voia buna a peste un milion de participanti. In 2016, festivalul va avea loc intre 13 si 16 mai.

 

Festivalul din Bergmannstraße (Bergmannstraßenfest)
Iunie
Este un festival in aer liber de 3 zile care se desfasoara pe strada Bergmann (Bergmannstraße) din Kreuzberg.

Bergmannstrasse

Este un eveniment cu o atmosfera deschisa, multiculturala, care atrage atat localnici, cat si turisti din toata lumea. In afara de arta culinara internationala, festivalul ofera turistilor spectacole variate, de la concerte de jazz la teatru pentru copii. In 2016, festivalul se va desfasura intre 24 si 26 iunie.

Cere o oferta!