Festivaluri in Florenta

 

Florenta, capitala a Toscanei, este considerata locul de nastere al Renasterii si unul dintre cele mai bogate orase din evul mediu. Cu o istorie ingemanata cu cea a familiei de Medici, Florenta de astazi atrage turisti in cautarea unei calatorii rafinate, in care sa descopere arta, cultura, dar si deliciile culinare si viticole ale orasului.

Florenta este insa si orasul carnavalurilor spectaculoase, care poate “condimenta” un city-break, facandu-l mai atractiv.

Procesiunea Magilor
Cand: 6 Ianuarie
Unde:
 Parada porneste de la Palazzo Pitti, traverseaza Ponte Vecchio, trece prin Piazza della Signoria si se termina in Piazza del Duomo.

Procesiunea magilor

A doisprezecea zi dupa Craciun, de Boboteaza, in Florenta este organizata o parada somptuoasa, in costume de epoca, pentru a rememora intrarea Magilor in Bethleem. Sarbatoarea are o istorie foarte veche, datand din anul 1417 si fiind onorata de prezenta familiei de Medici pana in anul 1494. In afara de Magi, vizitatorii vor vedea pe strazile orasului nobili, domni si domnite, cavaleri, soldati, calugari, dar si negustori si tarani in straie de sarbatoare.

Carnavalul
Cand: februarie
Unde:
 Parada carnavalului incepe in Piazza Ognissanti si traverseaza cele mai importante puncte ale orasului: Lungarno VespucciLungarno Corsinivia Tornabuonivia StrozziPiazza della Repubblicavia RomaPiazza Duomo si via Calzaiuoli.

 

Carnaval februarie

Desi se desfasoara in capitala Toscanei, la carnaval participa toate comunitatile straine prezente in Florenta, din Brazilia, Peru, Suedia, Senegal, China, Mexic, Statele Unite si China. La parada poate fi vazuta si una dintre cele mai cunoscute costumatii de carnaval - Stenterello, realizata in secolul optsprezece de Luigi del Buono. Carnavalul se termina in Piazza della Signoria, unde se acorda premiile pentru cele mai frumoase costume.

Noul An Florentin
Cand: 25 martie 2016
Unde: 
Palazzo VecchioPiazza della Santissima Annunziata

 

Noul An Florentin

In fiecare an, de Bunavestire, strazile Florentei se umplu iarasi de oameni in haine de epoca, pe acorduri de muzica medievala. Dupa parada, participantii iau masa in piata Annunziata, apoi asista la un concert si admira frescele din biserica cu acelasi nume.

Festivalul Muzical din Mai
Cand: 
sfarsitul lui aprilie - iunie
Unde: Opera di Firenze

Festivalul luzical din mai

De la sfarsitul lui aprilie si pana la sfarsitul lui iunie, in Florenta se desfasoara Maggio Musicale. Acest festival cuprinde o serie de concerte si recitaluri, spectacole de balet si opera puse in scena de artisti si orchestre italiene si internationale. Cea mai mare parte a evenimentelor are loc pe scena Operei florentine.

Festivalul Dansului
Cand: 
iunie - iulie
Unde: Teatro Romano di Fiesole

Festivalul dansului

Festivalul Dansului are loc in fiecare vara, din iunie pana la sfarsitul lui iulie, in Teatro Romano di Fiesole, fiind parte a programului artistic de vara care se desfasoara anual in Florenta. Concertele care au loc in Teatro... sunt o experienta unica, atat gratie acusticii impresionante, cat si a arhitecturii amfiteatrului.

Cere o oferta!