Floare de Algarve, floare de colt…

 

Autor: Grig Bute

Sursa: Catavencii.ro

Celebrii exploratori portughezi au descoperit lumea, dar lumea n-a prea descoperit Portugalia. Cel putin asa reiese din sloganul clipurilor de promovare Algarve, Europe’s most famous secret, care ruleaza non-stop pe postul Algarve TV al televizoarelor din hotelurile si restaurantele Albufeirei (o idee buna, de preluat; se aude acolo, la ANT?).

Algarve

Cea mai sud-vestica parte a Europei continentale e cvasi-necunoscuta si turistului român care, cam de aceiasi bani, prefera all-inclusive-urile foarte pasive din Antalia unei vacante active in Algarve. Pentru ca poti face multe chestii in concediul aici, in afara balacelii in ocean pe nenumaratele plaje blue flag (standard de calitate care certifica un anumit nivel de curatenie si siguranta) ale statiunilor de pe coasta – Algarve are si altceva de aratat oaspetilor sai, nu doar apa si nisip. Iar noi n-am refuzat propunerea gazdelor si am plecat sa exploram cat mai mult din bogata oferta turistica locala.

Castelul Silves

In prima zi, am iesit din Albufeira pe drumuri marginite de livezi de portocali si smochini, pentru o excursie la castelul maur din Silves, fosta capitala a regiunii pana pe la mijlocul secolului al XVI-lea. Din pacate, tot ce am putut sa vedem din el a fost un grilaj metalic (castelul-muzeu tocmai isi inchidea portile). Plus turnuri crenelate caramizii, din exterior, de langa berea de pe terasa alaturata.

Algarve - pe munti

A doua zi, tot grupul s-a imbarcat in patru Land Rover Defender decapotabile, care ne-au dus intr-un jeep safari de vizionat natura algarviana. Chiar foarte de aproape: daca scoti capul prin chepeng, neatent, intr-un moment nepotrivit, poti sa-ti lasi ochii prin crengi (avertisment preliminar al soferului). Ne-am indepartat de Atlantic vreo 40-50 km, trecand prin mici localitati cu case albe si strazi inguste pietruite, zgaltaiti off-road printre maslini si arbori de pluta...

 

Cere o oferta!