Frumoasele plaje din Algarve

Autor: Cristina Pacurar
Sursa: amfostacolo.ro

Cand spui Algarve, te gandesti invariabil la plajele superbe cu nisip fin si auriu, la tarmurile dantelate modelate de valurile oceanului, la stancile semete ce rasar din loc in loc din apa si la palmierii inalti, care ii dau un aer exotic. Si asa si este! Avand peste 100 de plaje, dintre care 85 distinse cu Blue Flag, fiind o zona in care soarele straluceste peste 300 de zile pe an, Algarve este categoric o destinatie perfecta pentru plaja si relaxare.

Praia dos PescadoresCum Albufeira, zona in care am fost cazati, are peste 30 de km de coasta si 25 de plaje cu nisip fin (dintre care 20 cu Blue Flag) ne-am organizat programul in asa fel incat sa putem vedea cat mai multe dintre acestea, atat in statiunea noastra cat si din Olhos de Aqua, o micuta statiune care este practic lipita de Albufeira si Vilamoura, o alta statiune foarte cautata de turisti, aflata la aproximativ 17 km distanta.

Praia da Falesia

Primul lucru pe care trebuie sa il stie cei interesati este ca in Portugalia nu exista conceptul de plaja privata. Toate plajele sunt publice si sunt amenajate cu sezlonguri, ce pot fi inchiriate cu 10 euro.

Praia dos Olhos d’ Agua

Incepand din anul 2005, un numar tot mai mare de plaje si-au adaptat facilitatile pentru persoanele cu handicap, astfel incat sunt, in acest moment, 13 astfel de plaje.

 

Praia da Oura

Desi coasta algarvariana atrage turistii pe tot parcursul anului, anumite facilitati precum inchirierea sezlongurilor si a umbrelelor, sporturi nautice, restaurante si baruri pe plaja sunt disponibile doar din aprilie pana in octombrie.

Praia dos Alemaes

De asemenea, doar aceasta este perioada in care plajele sunt supravegheate de salvamari. Siguranta inotatorilor este luata foarte in serios, poate datorita acestui lucru plajele din Portugalia sunt unele dintre cele mai sigure din lume, neinregistrandu-se nici un caz de inec pe plajele supravegheate de salvamari din anul 2011. Pe fiecare plaja exista steaguri de avertizare de diferite culori: verde – atat intrarea in apa cat si inotul sunt permise, galben – inotul este interzis, rosu – interzice total intrarea in apa. Plajele care au arborat un steag cu patratele albe si albastre nu beneficiaza de supraveghere din partea salvamarilor.

Praia de St.a Eulalia

Mare atentie trebuie acordata si panourilor pe care le veti gasi la intrarea pe plaja, care semnalizeaza existenta anumitor pericole in zona, cum ar fi caderea de pietre in zonele in care exista stanci inalte.

 

Cere o oferta!