Incepand cu 1 Decembrie 2017, romanii pot calatori in Canada fara viza

 

Pentru a calatori in Canada, romanii nu mai au nevoie de viza, incepand cu 1 Decembrie 2017. Totusi, turistii trebuie sa indeplineasca anumite conditii de calatorie, in functie de scopul acesteia. Toate aceste aspecte sunt detaliate in informarea MAE, actualizata la data de 22 ianuarie 2019:

 

Canada

 

 

"Conditii de intrare si regim de sedere

Incepand cu data de 1 decembrie 2017 cetatenii romani beneficiaza de posibilitatea de a calatori in Canada fara vize, pentru sederi de maxim 6 luni in scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunostintelor sau pentru prospectarea oportunitatilor de afaceri), pe baza unui pasaport romanesc valabil. Ca toate celelalte persoane scutite de vize de intrare in Canada, cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca pe calea aerului spre Canada, pentru sedere sau tranzit, trebuie sa obtina in prealabil o Autorizatie de calatorie electronica (Electronic Travel Authorization – eTA).

 

Autorizatia de calatorie electronica eTA se obtine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania. Autorizatia electronica de calatorie  (eTA) are o valabilitate de 5 ani  (sau, dupa caz, pana la expirarea valabilitatii pasaportului)."

 

Citi continuarea informarii pe pagina oficiala MAE.

Cere o oferta!