Incepand cu 1 mai, romanii eligibili vor putea calatori in Canada cu autorizatie electronica in locul vizei - Aerotravel Blog

 

Incepand cu data de 1 mai, ora 16.00, cetatenii romani eligibili vor putea depune cerere pentru o autorizatie electronica de calatorie (eTA), in loc de viza, pentru a calatori in Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian.

Eligibilitate eTA

Sunt eligibili pentru eTA cetatenii romani care au detinut o viza canadiana in ultimii zece ani sau detin actualmente o viza valabila care permite intrarea in SUA.

 

viza Canada

Persoanele care nu indeplinesc aceste conditii vor avea nevoie in continuare de viza de vizitator. De asemenea, toti cetatenii romani vor avea nevoie de viza pentru a intra sau reintra in Canada cu automobilul, autocarul, trenul,vaporul, sau la bordul unui vas de croaziera.

 

De ce este mai avantajoasa eTA fata de viza de Canada?

In comparatie cu viza, eTA se acorda mai simplu si mai repede. Depunerea cererii se face electronic, iar aceasta este solutionata, in general, in cateva minute pentru o taxa de 7 dolari canadieni.

 

eTA este valabila pentru o durata de pana la cinci ani si le permite calatorilor sa se deplaseze in Canada pe calea aerului oricat de frecvent, pe perioade scurte (in general de pana la sase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau calatorii de afaceri.

 

Pe viitor, fara vize in Canada

Guvernul Canadei intentioneaza sa elimine regimul de vize pentru toti cetatenii romani in decembrie 2017. Din acel moment, cetatenii romani nu vor mai avea nevoie de viza pentru a intra in Canada pe perioade de pana la sase luni, calatorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestra sau maritima. Cu toate acestea, la fel ca in cazul altor calatori scutiti de viza, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinatia Canada.

 

Site-ul guvernului canadian este singurul loc unde se pot depune cereri pentru autorizatiile electronice de calatorie.

Cere o oferta!