Informatii utile despre Republica Dominicana

 

Inainte de a va face bagajele pentru un sejur in Republica Dominicana, fie ca este vorba de Punta Cana sau Bayahibe, este bine sa cunoasteti cateva informatii utile despre destinatie. Astfel, veti putea avea o vacanta placuta.

Bayahibe, Republica DominicanaFoto Ministerul Turismului din Republica Dominicana

 

VALABILITATE PAsAPORT

In Republica Dominicana puteti calatori doar cu pasaportul, care trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in tara.

Cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Dominicana in scop turistic, pentru o perioda care nu depaseste 90 de zile, nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara, insa trebuie sa detina un card turistic. Acesta se obtine de la consulatele Republicii Dominicane sau la punctele de trecere a frontierei, costa 10 dolari si este valabil 30 de zile.

Documente de calatorie

MONEDA DOMINICANA

Moneda oficiala este peso dominican, un peso avand 100 de centi. Pentru plata taxelor, este recomandabil sa luati dolari americani. La iesirea din Republica Dominicana, puteti lua cu dumneavoastra cel mult 30% din suma schimbata initial in peso, trebuind, astfel, sa prezentati chitanta initiala de schimb valutar.

 

TAXE PE AEROPORT

La iesirea din Republica Dominicana, va trebui sa achitati 20$, reprezentand taxa pentru iesirea din tara. Aceasta taxa nu este inclusa in tariful transportului si se poate modifica fara a fi anuntat in prealabil.

Punta Cana

Foto Ministerul Turismului din Republica Dominicana

DIFERENTA DE FUS ORAR & ELECTRICITATE

Republica Dominicana se afla pe fusul orar GMT-4. Astfel, atunci cand Romania este la ora de vara, diferenta fata de Republica Dominicana este de 7 ore (daca in Romania este ora 11:00 A.M., in Republica Dominicana va fi ora 4:00 A.M.).

 

Desi in Republica Dominicana tensiunea la priza este de 110V, in hoteluri tensiunea poate fi de 220V. Daca luati cu dumneavoastra dispozitive precum smartphone, tableta sau laptop, nu uitati sa achizitionari si un adaptor pentru stecher plat.

Cayo Arena

Foto Ministerul Turismului din Republica Dominicana

 

SANATATE SI CLIMA

Se recomanda sa consumati doar apa imbuteliata. Serviciile de sanatate sunt private, iar medicamentele de baza au, in farmaciile din jurul hotelului, un pret destul de ridicat.

Republica Dominicana are un climat tropical, cu o medie anuala de 28°C, oferind, astfel conditii prielnice pentru vacanta pe tot parcursul anului.

 
DISTANTE APROXIMATIVE INTRE LOCALITATI

Punta Cana – La Romana: 105 km

Punta Cana – Santo Domingo: 205 km

Santo Domingo – La Romana: 110 km

 

Cere o oferta!