Insule pe care sa naufragiezi in vacanta: Skopelos

 

Autor: Grig Bute

Sursa: Catavencii.ro

Kalimera*, stimati ascultatori! Permiteti-mi, parakalo**, sa reiau legatura transmisiei anterioare a emisiunii “Turism, minut cu minut”, in care am comentat pentru dumneavoastra prima repriza (Skiathos) a media trip-ului organizat de Aerotravel in Insulele Sporade din Marea Egee. Urmeaza repriza a doua:Skopelos.

Biserica Agios Ioannis - Mamma Mia

Din Skiathos, nava de pasageri rapida Flyingcat 5, un catamaran verde care taie valurile cu niste zgiltiituri de lift defect, te duce, pentru zece euro, in cam o ora jumate, in Skopelos. Mult mai stincoasa, mai impadurita si mai salbatica decit surata sa vestica, cu dealuri de 500-600 m altitudine care, privite de la nivelul marii, par munti inaccesibili, Skopelos e un Skiathos mai de la tara, dar cu oameni foarte prietenosi si amabili.

 

Plaja Milia si Kastani

Absolut firesc: cu o industrie inexistenta si o agricultura de subzistenta, din care ies doar tzatziki-ul, feta si uleiul de masline din salata, nu e nici o mirare ca localnicii s-au conformat repede sloganului “Turistul nostru, stapinul nostru”.

Skopelos Town, capitala insulei, construita, la fel ca si Skiathos Town
Orasul Skopelos
(sau Monte Carlo), in amfiteatru, in jurul unui golf semi-inchis cu un dig, iti da ocazia, la un siteseeing scurt, sa te ratacesti prin labirintul de stradute pietruite care urca/coboara printre case cu maximum doua etaje, vopsite in culorile nationale, alb-albastru, ghivece cu flori pe scarile din fata usii si piatete inguste in care terase de citeva mese se feresc de soare la umbra vreunui platan sau dud.

Uzeria Anatoli
Si sa te regasesti jos, in downtown, cascind gura la vitrinele cu gyros, inghetata, placinte traditionale, in magazinele de suveniruri (2-3 euro, un magnet; 10 euro, un tricou cu insula) sau peste strada principala, pe chei, la diversele vase de pescuit clienti amatori de o croaziera de scufundari. Seara, asta e locul in care lumea iese in oras, dupa ce se da jos din masini (apropo, am vazut o Dacia 1310 alba, impecabila, din care au coborit doi batrinei) sau de pe scutere. Ca sa se aseze, imediat, la o masa de taverna.

 

Cere o oferta!