Kamena Vourla – mare, munte, istorie si ape termale

Autor: Cristina Pacurar
Sursa: Amfostacolo.ro

KAMENA VOURLA – CATEVA INFORMATII GENERALE

Kamena Vourla este un micut orasel situat in Grecia centrala, in regiunea Phtiotida (Ftiotida), cunoscut in trecut sub numele de Palaiochori. Localizat in golful Malian (Maliac/Maliakis), in vestul marii Egee, la 4 km de Capul Knimis, care separa Golful Malian de Golful Evian si la poalele muntilor Knimis, Kamena Vourla este traversat de autostrada care leaga Atena de Salonic.

Kamena Vourla - vedere de pe munte

Orasul Kamena Vourla este situat la 170 km nord de Atena si la 150 km sud de Volos si are aproximativ 2700 de locuitori, cei multi dintre ei activand in turism, avand vile si hoteluri, restaurante sau cafenele, restul ocupandu-se cu agricultura. De altfel, la ambele iesiri din oras se intind, pe suprafete mari, livezi cu maslini.

Plaja in Kamena Vourla

Totusi ceea ce face ca acest mic orasel sa fie mai aparte este faptul ca se afla amplasat pe izvoare cu ape termale. In anul 1926, chimistul Michail Pertesis a descoperit ca apele termale ce izvorasc din muntele Knimis au o concentratie mare de radon, care este considerat extrem de benefic pentru sanatate. Insa abia peste multi ani, in 1930 a fost construit primul hotel in zona, localitatea continuand sa se dezvolte usor, luand avant dupa a doilea razboi mondial cand Kamena Vourla a inceput sa fie cautata si apreciata tot mai mult de catre turisti.

 

CUM AJUNGEM IN KAMENA VOURLA

Cel mai bine si mai usor ajungi in Kamena Vourla cu masina proprie, fie dinspre Volos sau Salonic, fie dinspre Atena. Cum intre Atena si Salonic este autostrada, drumul se parcurge usor, iar cateva zile petrecute in Kamena Vourla vor fi binevenite pentru relaxare.

Vedere de pe apa Kamena Vourla

UNDE NE CAZAM IN KAMENA VOURLA

Posibilitatile de cazare in Kamena Vourla sunt multe si variate, de la vile simple si micute pana la hoteluri de 3 sau chiar de 5 stele. Cum intreaga localitate este insirata pe strada ce o desparte de mare, puteti alege un hotel aflat in apropierea marii, pe faleza sau unul situat pe una dintre stradutele care urca spre munte. Preturile sunt bune, mult mai mici decat in alte locuri din Grecia si hotelurile sunt frumoase.

Bucate grecesti

Eu am stat la hotelul Mitsis Galini, un elegant hotel de 5 stele aflat la cativa metri de mare, cu un centru spa modern, cu servicii foarte bune si cu mancare excelenta. Pe langa o frumoasa si imensa piscina cu apa dulce, hotelul mai are altele doua cu apa termala, una exterioara si alta interioara. Pentru cei cazati la hotel accesul la piscinele cu apa termala este gratuit, cei din afara putand intra contra sumei de 7 euro de persoana.

 

Cere o oferta!