Merita sa platiti serviciile aditionale ale unei curse low-cost?

Cel mai important avantaj al curselor low-cost este, fara doar si poate, pretul – mult mai scazut decat cel al unei curse de linie pe aceeasi ruta. De aceea, low-costul este alegerea perfecta pentru deplasari pe distante relativ scurte si cu zbor retur in 2-3 zile (city break, calatorie de afaceri). Totusi, chiar daca alegeti o varianta de transport aerian ieftina, trebuie sa stiti ca unele servicii aditionale fac toti banii!

Servicii aditionale low-cost

COSTURI ADITINALE PE CARE LE PUTETI PLATI PENTRU O CURSA LOW-COST

Companiile aeriene low-cost ofera zboruri mai ieftine decat cele de linie, pentru ca ofera o "calatorie de baza", eliminand multe dintre costurile si, implicit, serviciile incluse intr-un bilet de avion "clasic". In functie de compania aeriana, aceste taxe suplimentare se pot aplica pentru:

• check-in
• bagaj de cala / mana
• imbarcarea prioritara
• plata cu cardul de credit
• racoritoare si masa la bordul avionului
• printarea boarding pass-ului
• alegerea locului in avion

Evident, nu este indicat sa achizitionati toate serviciile suplimentare, deoarece astfel puteti ajunge la tariful oferit de o linie aeriana clasica. Insa cateva dintre aceste servicii suplimentare merita atentia si, poate, chiar banii dumneavoastra.

 

Zbor low-cost

IMBARCARE PRIORITARA

Cand calatoriti cu o linie low-cost, este important sa fiti printre primii pasageri din avion. De ce? Nu va trebui sa va faceti loc cu coatele printre ceilalti pasageri dornici sa isi adjudece un anumit loc sau sa-si depoziteze primii bagajul de mana. Deci, cu imbarcarea prioritara veti incepe calatoria calm, confortabil, va veti putea alege locul dorit in avion si nu veti avea nicio problema cu spatiul pentru bagajul de mana.

BAGAJ

Pe zborurile low-cost, rareori puteti evita aceasta taxa. Insa, in functie de destinatia, durata si scopul calatoriei dumneavoastra, s-ar putea sa fie mai avantajos sa platiti taxa pentru un bagaj mare de cala, decat una mai mica pentru un bagaj de mana.

 

Bagaj de mana

ALEGEREA LOCULUI IN AVION

Pentru zborurile scurte, de maxim 2 ore, locul in avion nu are o importanta deosebita, decat daca tineti neaparat sa fiti "la fereastra", pentru a admira privelistea in timpul zborului. Pentru zborurile mai lungi, mai ales daca sunteti inalt, este important sa va alegeti locurile care va ofera mai mult spatiu pentru picioare. Astfel, veti calatori mult mai confortabil.

PLATA CU CARDUL DE CREDIT

Majoritatea companiilor low-cost transfera catre client costurile platilor online cu cardul de credit. Astfel, pentru plata biletelor cu cardul de credit veti fi taxati cu minim 2% din tariful biletului. Alternativele, insa, nu sunt cu mult mai bune: va faceti un card pre-paid dedicat pentru linia respectiva sau platiti la ghiseul companiei in aeroport. Astfel, fie veti avea grija inca unui card, fie veti plati mai mult pentru zbor. De aceea, face sens sa achitati cu cardul de credit.

Cere o oferta!