Autor: Cristina PăcurarSursa: amfostacolo.ro
După ce vara trecută am avut șansa să vizitez vasul de croazieră MSC Opera (vezi impresii) când acesta era ancorat în portul Constanța am fost atât de încântată încât recunosc că am visat mult timp la o astfel de vacanță. Nu am mai recitit acel articol până acum și am rămas surprinsă de ultima propoziție pe care am scris-o acolo acum aproape un an:
Așa că, în curând, voi ajunge cu siguranță la bordul unei vas de croazieră, în calitate de turist, de data asta. :)
Se spune că trebuie să ai grijă ce îți dorești pentru că s-ar putea întâmpla. Ei bine, mie dorința mi s-a îndeplinit, așa că la sfârșitul lunii aprilie mă pregăteam pentru a pleca într-o croazieră de 3 nopți pe marea Mediterană, cu vasul MSC Fantasia. Plecarea a fost din portul Genova iar debarcarea în Barcelona, cu opriri în Cannes și în Palma de Mallorca. Prețul unei astfel de croaziere de 3 nopți a fost de 189 de euro, la care se adaugă 80 euro taxele portuare. Pentru a ajunge la Genova am zburat cu Blue Air până la Bergamo, iar de acolo am avut transport organizat de agenție, până în Genova. La întoarcerea de la Barcelona am avut zbor cu escală la Roma, operat de Alitalia.
Am așteptat cu nerăbdare această croazieră, evident având așteptări foarte mari după vizita pe MSC Opera și pot spune cu sinceritate că acestea mi-au fost cu mult întrecute. Dar să o luăm cu începutul, pentru că sunt multe de povestit. :)
MSC Fantasia
Lansată la apă în anul 2008, nava aparține clasei Fantasia, care cuprinde cele mai mari patru vase de croazieră ale companiei italiene MSC Cruises: Fantasia, Preziosa, Divina și Spendida.
Având lungimea de 333 metri și înălțimea de 66 metri, 1637 de cabine (dintre care 43 pentru persoane cu dizabilități) și aproximativ 1370 membri ai echipajului, MSC Fantasia poate transporta un număr de 4363 de pasageri. Vasul are are 18 punți, 14 dintre ele fiind destinate pasagerilor, un spațiu public de 27.000 mp, nenumărate restaurante, baruri, piscine, terenuri de sport, sală de fitness, teatru, cinematograf, un luxuriant spa, magazine și este un adevărat oraș plutitor de 5 stele în care te simți cu adevărat răsfățat cât timp ce ești purtat dintr-o destinație în alta.
Un lucru interesant este că deși vasul are inclusiv puntea 18, acestea sunt de fapt 17, pentru că pe nici una dintre navele MSC nu există puntea cu numărul 17, număr considerat de către italieni ca fiind unul cu ghinion, echivalentul numărului 13 la noi.
Imediat ce urcați pe vas veți fi transpuși în altă lume, una a rafinamentului, a eleganței, a răsfățului total și a relaxării. Veți întâlni turiști veniți din multe colțuri ale lumii, de culturi și vârste diferite, veți interacționa cu ei și, de ce nu, vă veți face prieteni noi. Până să merg în această croazieră am avut mereu impresia că cei care aleg acest tip de vacanță sunt oamenii mai în vârstă, dar m-am înșelat extrem de tare. Au fost pe vas foarte mulți tineri, în special italieni și spanioli, grupuri întregi de adolescenți și tineri la 18-20 de ani, gălăgioși și veseli, care efectiv ne-au încântat cu buna lor dispoziție.
Îmbarcarea
Procedura de îmbarcare este similară celei din aeroport. Imediat ce am ajuns în portul din Genova, bagajele de cală ne-au fost etichetate cu numele și numărul cabinei (pe care îl aveam scris pe biletul de îmbarcare primit de la agenție) și au fost preluate de către personalul MSC, noi intrând în clădirea portului doar cu bagajele de mână. Mare atenție cu produsele pe care le aveți în bagajele de cală, pentru că valizele sunt scanate și dacă aveți produse sau obiecte interzise (sticle de băutură, fier de călcat citisem undeva sau orice altceva li se pare suspect) nu le veți găsi la ușa cabinei ci veți fi chemați de către cei de la securitate, iar respectivele produse/obiecte vor fi confiscate și vă vor fi înmânate la debarcare. Acum, am înțeles că o sticlă mică de băutură trece, dacă vreți să ...