Orase… URIASE! Top 10 destinatii turistice pe mapamond

 

Acum cateva saptamani, Euromonitor International a publicat Topul oraselor - destinatii turistice. Acesta include primele 100 orase din intreaga lume, care atrag in fiecare an un numar impresionant de turisti. Topul a fost realizat pe baza datelor referitoare la 2014 si subliniaza ca, in pofida unor tensiuni geopolitice sia turbulentelor economice, numarul de turisti in centrele urbane este in crestere. Va prezentam primele 10 orase din clasamentul complet pe care il puteti obtine
de aici.

 

Hong Kong
In 2014, in Hong Kong au sosit aproximativ 27,77 milioane turisti, majoritatea provenind din China continentala.

Hong Kong

Exista cel putin doua motive care au propulsat Hong Kong pe primul loc: conexiuni aeriene mai bune cu China si lipsa restrictiilor de viza pentru turistii chinezi. Bineinteles, Hong Kong are o personalitate aparte: este un oras in care cultura occidentala si cea asiatica se imbina in mod unic, atragand atat turisti din vest, cat si din Asia.

Londra
La distanta de peste 10 milioane de turisti se afla Londra, cu 17,383 milioane de vizitatori, in usoara crestere, de 3,6%, fata de anul 2013.

Londra

Desi Londra nu mai este pe primul loc, ca in 2009, este totusi orasul european cu cei mai multi turisti.

Singapore
Al treilea oras in top este tot din zona Asia - Pacific, cu aproximativ 17,086 milioane de turisti. Desi are mai degraba reputatie ca destinate de business travel si putine atractii “naturale”, Singapore se mentine pe un excelent loc 3.

Singapore

 

Bangkok

Bangkok, Thailanda, ocupa locul 4 la nivel mondial in ce priveste numarul turistilor, cu aproximativ 16,245 milioane.

Bangkok

 

Paris

Pe locul 4, cu o usoara scadere a numarului de turisti fata de anul precedent (2013), se afla Parisul cu 14,981 milioane de vizitatori.

Paris

 

Macao

Se afla la 70 km de Hong Kong si 145 km de Guangzhou si a reintrat in componenta Chinei in 1999. Datorita casionourilor si a parcurilor tematice, este supranumit Las Vegasul estului. In 2014 a atras 14, 966 milioane de turisti.

Macao

 

Shenzen

Peste 13 milioane de vizitatori au ales Shenzen ca destinatie preferata in 2014. Pare incredibil, de vreme ce in anii 80’ era doar un mic oras din sudul Chinei.

Shenzen

 

New York

12,23 milioane de turisti din toata lumea este numarul inregistrat de New York, una dintre cele mai dinamince metropole din Statele Unite ale Americii si la nivel global.

New York

 

Istanbul

In pofida tensiunilor politice si a amenintarilor de securitate, Istanbul, orasul care face legatura intre cultura occidentala si cea orientala, a reusit sa atraga 11,87 milioane de turisti.

Istanbul

 

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (Malaezia) este adeseori asociata cu un veritabil festin gastronomic, fiind locul de confluenta a mai multor traditii culinare asiatice. Poate si acesta este unul dintre motivele pentru care a fost vizitata in 2014 de 11,63 milioane de turisti din intreaga lume.

Kuala Lumpur

Cere o oferta!