Plaja Railay, Krabi, Thailanda

Cunoscuta sub numele de Railay Beach, "plaja" este, de fapt, o mica peninsula marginita de un relief stancos si accesibila doar de pe apa. Railay se afla la 10 minute sud cu barca de Ao Nang, cea mai buna statiune din Krabi. Este un mic paradis exotic, unde va veti bucura de plaje cu nisip alb, piscuri stancoase si vederi pe masura, dar si lagune spectaculoase sapate in piatra de flux si reflux.

Plaja Railay

UN MIC PARADIS EXOTIC

In Railay nu sunt drumuri cu autobuze sau masini, ci doar carari sau trotuare pentru pietoni. Spre nord, Railay este "aparat" de continent de o formatiune stancoasa de calcar, din care se rasfira jungla, in vai abrupte si inaccesibile. Spre sud-est si sud-vest relieful se mai "indulceste", transformandu-se in plaje si permitand chiar prezenta catorva hoteluri.

 

Peninsula Railay are patru plaje, fiecare cu frumusetea ei unica: Railay Beach EastRailay Beach WestPhra Nang si Tonsai. Cea din urma este accesibila doar la reflux, pe jos, de pe plaja vestica. Desi puteti petrece o vacanta exclusiv in Railay, peninsula dispunand de cateva hoteluri in partea centrala si de vest, cei mai multi turisti vin aici din Ao Nang "in vizita", pentru plaja si liniste.

 

PHRA NANG

Phra Nang este fasia sudica de nisip, lunga de 450 m, din golful Railay. Pe aceasta plaja se ajunge in 20 de minute cu barca din Ao Nang sau in 10 minute, pe jos, din Railay East. In perioada noiembrie – aprilie este mai aglomerata decat plaja vestica. Are nisip fin, iar apa putin adanca este perfecta pentru inot. Este incadrata de un peisaj spectaculos atat spre uscat, cu piscuri de calcar ce ofera umbra naturala vizitatorilor, cat si spre largul oceanului, cu cele doua insule Koh Rang Nok si Koh Rang Nai.

 

Plaja Railay (3)

RAILAY WEST

Este principala plaja, lunga de 600 m, si "portul" de intrare in peninsula, marginit de mai multe magazine locale si cateva hoteluri aplasate chiar la ocean. Daca doriti sa schimbati peisajul, de aici puteti ajunge usor, pe jos, la plajele Phra Nang si Railay East. La apus, plaja se aglomereaza cu turistii care doresc sa vada apusul, sa se distreze sau sa se relaxeze la o terasa.

Plaja Railay (2)

RAILAY EAST

Este o plaja ingusta, marginita de mangrove, si este locul de unde puteti lua un taxi boat spre orasul Krabi. In sezon, plaja estica este centrul vietii de noapte si al distractiei din Railay.

 

Plaja Railay (1)

 

TONSAI

Mai putin cunoscuta, aceasta plaja de 600 m lungime este accesibila la reflux de pe Railay West si este orientata catre sud. Este cea mai linistita plaja din Railay, poate si datorita faptului ca este destul de periculoasa pentru inot, din cauza rocilor si a recifului de corali din apropierea malului. Cu toate acestea, si pe aceasta plaja sunt hoteluri si restaurante, unde puteti petrece un sejur complet sau doar cateva ore de relaxare.

Cere o oferta!