Praga festivalurilor de toamna – iarna 2016

 

Praga este una dintre cele mai frumoase capitale europene. In fiecare an, peste 4 milioane de turisti vin in Praga pentru a vizita Castelul si orasul vechi sau pentru a-si potoli setea cu o bere ceheasca autentica. Insa ceea ce atrage cel mai mult vizitatorii este, probabil, o stare de spirit specifica Pragai, caracterizata prin bun-gust, buna dispozitie si o nesfarsita dorinta de delectare nu doar a papilelor gustative, ci si a partilor superioare ale sufletului.

Praga - festivaluri de toamna - iarna

Cum altfel ar putea Praga sa gazduiasca, din septembrie pana in decembrie 2016, nu mai putin de 35 de festivaluri? Mai jos va prezentam doar 5 din festivalurile care se desfasoara in Praga in urmatoarele patru luni.

Wine Food Festival
Cand: 2-9 septembrie 2016
Unde:
 Horejsi nabr. 1126/5, 150 00 Praha 5-Smichov

Wine Food Festival

In centrul acestui festival se afla vinurile din cele doua zone viticole ale Cehiei: Moravia si Boemia. Totusi, vizitatorii vor putea degusta si vinuri din regiuni viticole europene renumite, din Franta, Italia si Portugalia, dar si din zone mai indepartate, precum Chile, Argentina si Peru. In plus, vor putea experimenta arta culinara ceheasca.

 

Festivalul Dvorak Praga 2016
Cand: 5-24 septembrie 2016
Unde:
 Nelahozeves; Katedrala Sf. Vitus; Rudolfinum, Dvorakova sin; Anezsky klaster

Dvorak Festival

Este un festival care celebreaza geniul celui mai cunoscut compozitor ceh, Antonin Dvorak. In fiecare an, evenimentul este onorat de prestatia unora dintre cei mai buni interpreti, dirijori si orchestre din lume. La editia din 2016, vor fi prezente: Staatskapellen din Dreda, condusa de Christian Thielemann; Kremerata Baltica, condusa de fondatorul acesteia, violonistul Gidon Kremer; Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia (dirijor Antonio Pappano); London Symphony Orchestra, precum si Orchestra Filarmonica Ceha (dirijor Jakub Hrusa).

 

Festivalul gastei si al cidrului
Cand: 15 octombrie 2016
Unde:
 Horejsi nabrezi, Praha 5 - Smichov, 150 00

Festivalul gastei si cidrului

Festivalul are loc pe malul raului Smichov, unde vor fi gatite peste 800 de gaste si vor curge rauri-rauri de cidru. Vizitatorii vor putea degusta si cumpara foie gras, supa kaldoun, untura de gasca, gasca la protap, burgeri de gasca si clatite traditionale facute in untura de gasca. Anul acesta, festivalul cidrului va fi tinut in acelasi timp si loc, cu o oferta bogata de cidru produs in Cehia. Bineinteles, nu vor lipsi merele, gemurile si strudele din mere.

 

Festivalul cafelei pragheze
Cand: 22-23 octombrie 2016
Unde:
 Kafkuv dum, nam. Franze Kafky 1, Praha 1 - Stare Mesto, 110 00

Festivalul cafelei

Este un eveniment dedicat iubitorilor cafelei, fie ca doar o beau sau o si prepara. Intr-un cuvant (cu rezonante interbelice), cafegiilor. Participantii vor degusta diferite tipuri de cafele, vor afla cum se prajeste cafeaua si vor incerca sa-si dea seama care este cea mai buna cafea din lume. Este un festival popular, cu muzica si cafea excelente, la care participa si numerosi specialisti din strainatate, care tin diferite workshop-uri si prezentari pe aceeasi tema.

 

Magnetic Festival
Cand: 16 decembrie 2016
Unde:
 Exhibition Centre Prague Letnany, Beranovych 667, Praha 9 - Letnany, 190 00

Magnetic Festival

De doua ori pe an (in mai si in decembrie), Praga gazduieste un festival de muzica electronica la care sunt de fiecare data prezenti cei mai buni artisti. Spectacolul de aproximativ 10 ore are loc intr-un club-gigant, cu aproape 10000 de locuri. De-a lungul anilor, la acest festival au participat artisti precum Chocolate PumaJay HardwayMerk & Kremont sau John Culter.

Cere o oferta!