Rent-a-car: ghid de inchiriere auto

 

De ce rent-a-car? Multe dintre destinatiile de vacanta merita explorate in amanunt, iar pentru aceasta veti avea nevoie de o masina pentru cel putin jumatate din durata sejurului. Pentru a face cea mai buna alegere, este bine sa stiti care sunt conditiile generale de rent-a-car. In continuare, va prezentam un scurt ghid de rent-a-car, prin amabilitatea partenerului nostru, Avis.

Rent-a-car

DESCHIDEREA CONTRACTULUI

1. La biroul de inchiriere, clientul trebuie sa prezinte urmatoarele:
- act de identitate in original (de preferinta pasaport)*,
- permis de conducere valabil, in original,
- confirmarea rezervarii,
- biletul de zbor retur,
- in functie de metoda de plata urmatoarele: a). voucher limita de suma + card; b). voucher full credit; c). card credit
- se mai poate solicita si confirmarea cazarii.

2. Cartile de credit acceptate sunt Visa (exclus Electron), MasterCard (exclus Maestro), American Express, Diners Club**. Pentru unele grupe auto se pot solicita doua carti de credit diferite, dintre care una trebuie sa fie obligatoriu American Express sau Diners. Cardul de credit trebuie sa fie emis in tara in care sunt emise si celelalte documente ale clientului, altfel nu o sa se poata prelua autoturismul.
*In Spania este obligatorie prezentarea pasaportului.
**In Italia se accepta exclusiv carduri de credit.

3. Contractul de inchiriere trebuie citit inainte de semnare. Daca sunt mentionate alte costuri decat cele
confirmate prin rezervare, clientul trebuie sa solicite detalii agentului de inchiriere, inainte de a semna contractul.

4. Tariful confirmat prin rezervare este estimativ si se poate modifica daca se accepta si alte servicii (asigurari suplimentare, echipament special ex. GPS, etc.) sau daca se modifica datele inchirierii rezervate (perioada, ore si/sau locatie de preluare/predare, grupa auto).

5. Nu se va semna contractul in cazul in care nu se accepta tariful si termenii contractuali. Reclamatiile ulterioare nu se vor lua in considerare.

 

Avis

PRELUAREA AUTOTURISMULUI

1. Trebuie verificate cu atentie autoturismul si formularul de constatare a daunelor existente.
2. Daca se constata daune ce nu sunt mentionate pe formular, acestea trebuie semnalate agentului prezent la preluare sau agentului de la biroul de inchiriere. Reclamatiile ulterioare nu se vor lua in considerare.

DERULAREA CONTRACTULUI

1. In cazul unui incident (avarie, probleme tehnice, accident rutier, etc.), clientul va trebui sa contacteze biroul de inchiriere pentru a primi indicatii cu privire la procedura ce trebuie urmata.
2. Daca este necesara prelungirea contractului de inchiriere, titularul contractului trebuie sa sune la biroul de inchiriere.
3. Numarul biroului de inchiriere si numarul de asistenta rutiera sunt mentionate pe contract.
4. In cazul in care se obtin amenzi de circulatie pe durata inchirierii, AVIS poate aplica o taxa de administrare pentru amenda respectiva.

RETURNAREA AUTOTURISMULUI

1. Durata minima de taxare este de 24 de ore. In cazul in care masina va fi predata mai tarziu decat ora de preluare mentionata in contract, se va taxa o zi suplimentara de inchiriere. Orele de preluare/predare din rezervare sunt orientative.

2. Daca veti preda masina mai tarziu decat ora agreata in contract, fara a anunta biroul de inchiriere in avans, se va aplica o taxa suplimentara pentru fiecare zi de intarziere, taxa variabila in functie de tara de inchiriere, si se vor incasa zile suplimentare de inchiriere, in functie de ora de preluare a masinii.

3. Se va verifica din nou autoturismul. In cazul in care acesta prezinta daune care nu au fost mentionate in formularul de constatare, costul de reparatie va fi imputat clientului.

4. Daca returnarea se va face in afara orelor de program, clientul este in continuare raspunzator de autoturism, pana la data si ora de deschidere a biroului AVIS.

5. Facturile pentru contractele la care se contesta taxe pentru servicii sau daune se vor achita integral. In cazul unei rezolutii pozitive a reclamatiei, suma incasata nejustificat se va returna.

rent-a-car

INFORMATII SUPLIMENTARE

1. Autoturismul se va prelua si se va returna cu rezervorul plin. In caz contrar, combustibilul lipsa va fi taxat la pretul AVIS.

2. Este obligatorie pastrarea bonurilor de alimentare pentru a putea contesta eventualele incasari suplimentare (de ex. cele cauzate de o defectiune tehnica), cat si pastrarea tichetului de imbarcare daca masina va fi predata in afara programului.

 

Cere o oferta!